Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Цената на агнешкото в Благоевград няма да се повишава за Великден

agne_pasha_stado_ovce

Цената на агнешкото месо в Благоевград няма да се повишава около Великден. В магазините килограм се продава между 11 и 15 лева.За да спестят пари обаче, много хора купуват живи агнета от стопанствата в региона. Килограм агнешко живо тегло от животинския пазар или близките до Благоевград стопанства струва около 6 лева, което е два пъти по-малко от цената в магазина. Така едно агне излиза около 180 лева. Според хората по външния вид на агнето може да се определи и вкусът на месото.

Според експертите обаче купуването на агнешко месо от частни стопанства крие рискове. Проверките на Българската агенция по безопасност на храните в Благоевградско показват, че именно продажбата на месо на нерегламентирани места е сред най-честите нарушения в дните около Великден.

„Унищожаваме го, тъй като това е с неизяснен произход, не е минало през кланица, не е прегледано животното от ветеринар, затова пристъпваме към тази процедура”, заяви пред БНТ д-р Калина Милушева – отдел „Контрол на храните” в ОДБХ-Благоевград.

Д-р Милушева допълни, че свежото месо се разпознава лесно още на пръв поглед – не трябва да има силно просъхнала коричка, специфичен аромат и не трябва да лепне при допир.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Цената на агнешкото в Благоевград няма да се повишава за Великден

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×