Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Експерт от Симитли с основни правила и насоки за бъдещи работници в чужбина

ekspert-ot-simitli-s-osnovni-pravila-i-nasoki-za-bdeshhi-rabotnitsi-v-chuzhbina_24

Дирекция Бюро по Труда, проведе среща с одобрени лица за заминаване в Испания и Португалия. Хората, които са одобрени за работата са кандидатствали по специален критерий за бране на ягоди и меки плодове.

На одобрените за работа бяха разяснени стъпките за действие при случай на трафик на хора от Митя Димитров, който е старши експерт във филиал Симитли на ДБТ, Eures съветник: Маргарита Алтънова от Централна администрация на Агенция по заетостта, Гергана Костуркова- психолог и Любка Митева секретар на местната комисия за борба с трафик на хора.

На заминаващите бяха предоставени важни телефонни номера, на които могат да позвънят при случай на трафик на хора или създаден проблем при пребиваването им в Испания или Португалия.

Друго основно, което представи експертът от мрежа EURES, бе да информира, напътства и съветва работниците, потенциално готови да се преместят, относно възможностите за работа и условията на живот и труд встраните от ЕИП; да насочи и съветва работниците и работодателите втранс-граничните региони. EURES е Европейски служби по заетостта – представлява мрежа за сътрудничество създадена през 1993, за да се улесни свободното движение на работна ръка в рамките на Европейското Икономическо Пространство (ЕИП) и Швейцария, която е координирана от Европейската комисия.

ekspert-ot-simitli-s-osnovni-pravila-i-nasoki-za-bdeshhi-rabotnitsi-v-chuzhbina_2ekspert-ot-simitli-s-osnovni-pravila-i-nasoki-za-bdeshhi-rabotnitsi-v-chuzhbina_21ekspert-ot-simitli-s-osnovni-pravila-i-nasoki-za-bdeshhi-rabotnitsi-v-chuzhbina_26ekspert-ot-simitli-s-osnovni-pravila-i-nasoki-za-bdeshhi-rabotnitsi-v-chuzhbina_28This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Експерт от Симитли с основни правила и насоки за бъдещи работници в чужбина

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×