Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Започват масови проверки за наличието на винетни стикери

zadurjaha-piqn-vodah-alkohol-dreger-stop-palka10105911

Започват проверки на пътна полиция на територията на цялата страна. Униформените служители ще контролират шофьорите за наличието на винетни стикери. Полицейските действия ще се синхронизират с местните структури на Изпълнителна Агенция Автомобилна администрация, както и на мобилните групи на АПИ.

Припомняме, че винетната такса се заплаща от собственика или ползвателя на пътното превозно средство след деклариране на регистрационния му номер. При заплащането й се издава ценна книга, наречена “винетка”, която удостоверява правото на ползване на републиканските пътища. Винетката се състои от две части. Първата част е оформена за еднократно залепване в долния десен ъгъл на вътрешната страна на предното стъкло на пътното превозно средство (ППС) и е осигурена срещу фалшифициране със защитни знаци. Тя има и предназначението да удостоверява плащането на винетната такса пред контролните органи.

Водачът е длъжен да предоставя при необходимост валиден документ, доказващ плащането на съответните такси в съответствие с тарифата и наредбата по чл. 10, ал. 6 от Закона за пътищата. Изключение са случаите, когато стикерът е придобит безплатно от лице с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Започват масови проверки за наличието на винетни стикери

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×