Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

SSC CHSL (10+2) Evening Shift 15-11-2015 Answer Sheet (Unofficial)

1. What is the number of players on each side in Rugby Football
Answer: 15

2. Which of the following phenomenon helps to conclude that light is a transverse wave
Answer: Polarisation

3. Rand is the currency of
Answer: Namibia

4. In which of the Round Table Conference Mahatma Gandhi participated
Answer: Second Round Table Conference 1931

5. The time element in price analysis was introduced by

6. Blowing Air with open pipe is an example of
Answer: Isobaric process

7. The Lalit Kala Akademi is devoted to the promotion of
Answer: Fine Art

8. Which Article of the Indian Constitution deals with Election Commission
Answer: Article 324

9. How much of world's surface is covered by water
Answer: 70%

10. All forms of ROM are also known as
Answer: Firmware

11. Which was the first linguistic state to be created
Answer: Andhra Pradesh

12. Who is the author of the book "Romancing with Life"
Answer: Dev Anand

13. Among the following districts of Tamil Nadu, which district is unfit for cultivation due to increased salinity
Answer: Ramanathapuram

14. Natural system of classification was proposed by------botanists
Answer: Swedish

15. Amino acids are required for the synthesis of
Answer: Proteins

16. The "King of Metals" is
Answer: Gold

17. Which of the following Scientist proved that the path of each planet around the Sun is elliptical

18. Dr. P. Rama Rao Committee is related to which of the following
Answer: Defence

19. Transpiration increases in
Answer: Hot, dry and windy condition

20. When was the League of Nations established
Answer: In 1920

22. Kimono is a dress style of which Asian Country
Answer: Japan

21. The headquarters of the Survey of India Department is located at
Answer: Dehradun

23. Kathakali is a dance prevalent in which state
Answer: Kerala

24. Todar Mal, the brilliant revenue officer served under
Answer: Sher Shah

25. Where did the Black-Hole tragedy took place
Answer; Calcutta

26. The Simplest CPU scheduling algorithm is
Answer: FCFS Scheduling algorithm

27. Iron filings can be separated from a heterogenous mixture using the technique of
Answer: Magnetization

28. The first Bio-sphere Reserve in India has been established in
Answer: Nilgiri

29. The largest reservoir of fresh water is
Answer: Glaciers

30. India born Vijai Sheshadri won the prestigious 2014 Pulitzer Prize in which of the following categories
Answer: Journalism

31. What is Kyoto Protocol
Answer: It is an agreement among countries to take steps for reducing global warming

32. Arundhati Roy is the author of
Answer: God of Small Things

33. Earth day is celebrated on
Answer: April 22

34. Which of the following rivers originates from Trans Himalayas
Answer: Ganga

35. Mixed Economy means
Answer: Co -existence of public and private sectors

36. A demand curve will not shift
Answer: When there is a change in advertisement expenditure

37. The amount of matter in a ball of steel is its
Answer: Mass

38. Who discovered the link between electricity and magnetism
Answer: Volta

39. The most suitable unit for expressing nuclear radius is
Answer: Fermi

40. If xylem and phloem are arranged in the same radius, such a vascular bundle is called
Answer: Collateral

41. Minamata disease is caused by pollution of water by
Answer: Mercury

42. When price of a substitute of commodity 'x' falls, the demand for 'x'
Answer: Falls

43. The most abundant element by number in the living system is
Answer: Hydrogen

44. Who composed the Allahabad Pillar inscription
Answer: Harisena

45. Plank's constant has the dimensions of
Answer: angular momentum

46. If the President wants to resign, he shall address his letter of resignation to
Answer: Vice- President of India

47. By whom was the autonomous investment separated from induced investment
Answer: Adam Smith

48. World wild life fund was founded in
Answer: 1961

49. Christmas factor is involved in
Answer: Blood Coagulation

50. Who built the famous Shiva temple at Eliora
Answer: Rashtrakuta Ruler Krishna I

Disclaimer: I am shared this answer key search answers from to books or other source if you found any question's answer was wrong so please share it. We will be updated it. But this answer sheet unofficial, answer will be changed in Final Answer which will share by SSC and you will found in SSC Official Website, so regular visit SSC Official Website.

This post first appeared on Mahendra Alert, please read the originial post: here

Share the post

SSC CHSL (10+2) Evening Shift 15-11-2015 Answer Sheet (Unofficial)


Subscribe to Mahendra Alert

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription