Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Столична фирма иска да строи летище за малки самолети край Банско

Столична фирма е внесла инвестиционно намерение в община Банско за изграждане на летище за малки самолети. Фирмата се занимава с внос на спортна, планинска и ски екипировка. Нейни представители вече са огледали и намерили подходящ терен, който е общинска собственост, с площ около 250 дка в района между банско и с. Баня.

“Това е само намерение и още всичко е в начална фаза. Предложението изглежда обаче привлекателно, защото едно такова летище за малки самолетчета ще улесни и съкрати времето за придвижване до Банско. Пътуването с такива самолети става все по-разпространено и в бъдеще ще се използват все повече”, коментира кметът Георги Икономов, цитиран от “24 часа”.

Той е възложил на служителите от администрацията да проверят дали теренът е допустим за такива цели. Ако няма проблеми, вероятно ще се коментира отдаването му на концесия за 30 г.

Предстои внасяне на официално предложение до Общинския съвет от фирмата, която иска да инвестира, и обсъждането от местните парламентаристи.

The post Столична фирма иска да строи летище за малки самолети край Банско appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Столична фирма иска да строи летище за малки самолети край Банско

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×