Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Проф. Кантарджиев: Грипът може да се забави заради хубавото време през есента

Грипът може да се забави заради хубавото време през есента. Това каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев в интервю за „Фокус”* за грипа и заболеваемостта през есента. „Грипът е такова сезонно заболяване, за което не можем да кажем точния ден и час. Просто опитът ни последните десет години е, че циркулацията започва обикновено края на ноември, началото на декември.

Сега с това хубаво време може да се забави. Може към средата на декември да започне циркулацията на грипните вируси и да има единични болни хора. Обикновено грипът декември и януари набира своята сила. След това предстои така наречената грипна вълна, когато за единица време боледуват много хора. Обикновено това е края на януари или началото на февруари”, обясни проф. Кантарджиев.

Според него, тъй като миналата година 72% от инфекциите са били причинени от грип В, е много вероятно тази година да очакваме някой от разновидностите на грип А. „Ако пандемичният щам А1N1 се разпространи, за много кратко време могат да се разболеят доста хора, след което бързо да отшуми. Епидемията, ако е H3N2 – другата разновидност на А1 грипа, то тогава той бавно ще набира скорост и ще ни напусне чак в началото на пролетта”, обясни още той.

The post Проф. Кантарджиев: Грипът може да се забави заради хубавото време през есента appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Проф. Кантарджиев: Грипът може да се забави заради хубавото време през есента

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×