Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Разлог чества 106 години свобода с редица мероприятия

На 11 октомври 2018 година се навършват 106 години от Освобождението на Разлог от османско владичество. На този ден градът отбелязва своя празник. В тази връзка Община Разлог организира редица мероприятия, които стартират от 5 октомври /петък/. Професионалната гимназия по транспорт открива тържествата с Регионален турнир по тенис на маса за юноши и девойки. На 7 октомври се организира Областен турнир по шах за мъже.

На 9 октомври Домът за пълнолетни лица с физически увреждания – Долно Драглище празнува 55-ия си рожден ден. На 9 октомври представлението „За една обикновена шапчица червена“ на Детски куклен театър Благоевград ще зарадва децата на Разлог. „Разлог – древен и млад“ ще съчетае експозицията от стари снимки на Исторически музей Разлог и новият поглед на съвременниците към Разлог, която ще се експонира в две части – пред НУ „Св.св. Кирил и Методий“ и в парка на 10 октомври.

На 11 октомври празникът на Разлог ще започне с тържествена Света литургия в църквата „Свето Благовещение“, ще продължи с ритуала вдигане на знамената, ще се положат венци и цветя пред паметника на Васил Левски. „Срещна на мегдана“ е спектакъл на творците на Разлог, който ще даде старт на празничния концерт от 17 часа и ще продължи с изпълнението на Янко Неделчев, Славка Калчева, Мария и Магдалена Филатови, Христо Косашки и танцова формация “Накит”, Танцова двойка “Импулс” и танцов клуб „Пирински наниз“ с ръководител Мария Калоянова.

Тържествена заря ще освети небето над Разлог.

На 13 октомври програмата ще продължи с XIV Международен турнир по карате за купа “Пирин” 2018.
На 20 октомври в Тренировъчен център СККС – ДВАЛ ще се състои Общинското изложение на български породи животни, отглеждани на територията на община Разлог.

На 21 октомври е Шампионатът по надтегляне на тежковозни коне.

The post Разлог чества 106 години свобода с редица мероприятия appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Разлог чества 106 години свобода с редица мероприятия

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×