Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Недостиг на линейки в община Банско

Недостиг на линейки в община Банско. Спешната помощ в района разполага само с два специализирани автомобила, които трябва да обслужват 8 населени места, повечето от които труднодостъпни. Предстои да бъде изпълнен проект между българската община и румънския град Петрошани, чрез който спешната помощ да се модернизира, предава БНТ.

Съвместеният проект за иновации в здравеопазването между България и Румъния би спасил повече човешки животи. Това заяви кметът на община Банско Георги Икономов. Според него в екип трябва да работят лекари, пожарникари и полиция още при приемане на сигнала на спешния телефон.

Друг вариант за модернизация в спешната помощ е при приемането на сигнали за по-леки случаи да не се изпращат лекари и линейки, а само парамедици, които да са добре обучени и да могат да окажат първа спешна помощ. В момента над 90% от спешните пациенти в община Банско се транспортират към болницата в Разлог или Благоевград.

От местната община казаха, че предстои изпълнението на проект на Министерството на здравеопазването, чрез който се предвижда спешните центрове да бъдат обновени и снабдени с нови специализирани автомобили.

The post Недостиг на линейки в община Банско appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Недостиг на линейки в община Банско

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×