Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Въвеждат временни лични карти за обвиняеми и подсъдими

Временни лични карти за обвиняеми и подсъдими ще бъдат въведени през 2019-а. От МВР признаха, че в момента проверката на документите по границите била по-скоро „визуална” и в много случаи граничарите изобщо не проверявали в системата дали някой има право да напуска страната. Това била и една от основните причини обвиняеми и подсъдими да минават границата необезпокоявани, съобщава Дарик.

От вътрешното министерство обясниха, че новите лични карти щели да са различни от обикновените, за да ориентират служителите по границата.

В момента личните карти на обвиняемите и подсъдимите не се различават визуално от останалите.  Директорът на ГД „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски обаче обясни, че това създава предпоставки хората, които нямат право да напускат границите на определена страна да го правят безпроблемно.

От МВР дадоха за пример границата ни с Гърция през лятото, когато има много преминаващи хора и е съвсем нормално проверките да протичат под друга форма.Временните лични карти ще имат за цел да „насочват вниманието” на граничните полицаи и съответно да предотвратят подобни „пропуски”.

А иначе с началото на 2019 година се въвеждат и новите лични карти и паспорти с чип и антена. Новите правила за български лични документи въвеждат нови материали за изработка и защита на личните карти и паспорти. От вътрешното министерство поясниха, че хората с издадени по старата система лични документи ще могат да ги използват до изтичането на валидността им.

The post Въвеждат временни лични карти за обвиняеми и подсъдими appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Въвеждат временни лични карти за обвиняеми и подсъдими

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×