Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Веселба до зори в Полена на традиционен кукерски празник

Веселба до зори в Полена на традиционен кукерски празник. В  село Полена ръководителят на групата и кмет на село Полена Веселин Топузов и помощниците му подредиха дълги трапези, отрупани с гощавки. Над 300 човека събраха на площада в селото, за да похапнат вкусна храна и да се повеселят.

Кукерската група от село Полена е първата група, която преди години направи кукерски банкет за цялото село, а не само за участниците. Затова канят всички жители на селото на своя празник и ги гощават.

След веселбата кукерите започват да се подготвят за следващата Сурва, да правят големите костюми и оригиналните маски. Кукери, бабугери, мечки и мечкари седнаха на обща трапеза, посрещнаха съседи и приятели за общата веселба.

Разбира се, че имаше жива музика за празника. Оркестърът на Панчо Иванов. На хорото бяха задължително и най-малките членове на кукерската група и верни приятели на кукерството. Тук заедно вдигнаха наздравици  кметът Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, кметицата на село Крупник Иванка Чакалска, кметът на Черниче Георги Стефанов, председателят на общински съвет Симитли Владимир Христов и общинските съветници Лиляна Айкова и Владимир Благоев и много приятели и ги гости.

The post Веселба до зори в Полена на традиционен кукерски празник appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Веселба до зори в Полена на традиционен кукерски празник

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×