Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Граждани поискаха да спре търга за “Струма”, за да не се повтори ужаса от Своге

За да не се повтори трагедията в Искърското дефиле при Своге, да се спре търгът за лот 3.2 на автомагистрала “Струма” в Кресненското дефиле. Това искат от “Граждани за устойчиво развитие”, съобщи на пресконференция Димитър Димитров от сдружението, предаде БНТ. “Трябва да се спре този търг и независима международна оценка да оцени качеството на безопасността на т.нар. двойно трасе на магистрала “Струма” през Кресненското дефиле”, каза Димитров, според когото проектът не отговаря на изискванията за магистрала, удължава пътуването през дефилето със 7 км, не съхранява и самото дефиле, няма дублиращ път, транспортно неудачен е и крие опасности.

Сезираме президента и главния прокурор с искане да се спре този лот, бързането с него, посочи Димитров.

По думите му, трябва да се спрат всички пътни проекти, които предстоят да се обявяват на търгове и за тях да се изготви независима, с международно участие, експертиза, показваща, че това, за което ще се дават пари, гарантира максимална безопасност.

“Системата на поддържане и на развитие на пътната инфраструктура в България трябва да се прави от професионалисти, които имат отговорността и възможността да предлагат професионално издържани решения, максимално гарантиращи безопасността”, коментира още Димитров.

The post Граждани поискаха да спре търга за “Струма”, за да не се повтори ужаса от Своге appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Граждани поискаха да спре търга за “Струма”, за да не се повтори ужаса от Своге

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×