Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Започва повторна дезакаризация на зелените площи в Благоевград

На 13,14 и 15 юли ще се извърши дезакаризация на зелените площи против влечуги и кърлежи. Целта, на третирането на зелените площи в Благоевград, е да бъде ограничено разпространението на инфекциозни заболявания. То ще се извършва в малките и ранните часове на денонощието, като карантинният срок е 24 часа.

С цел информираност на гражданите, във всеки обработен терен или обект ще бъдат поставени указателни табели, потвърждаващи третирането, с точно фиксирана дата, час на извършване и карантинен период. За предстоящата дезакаризация общинска администрация Благоевград е уведомила директорите на учебните заведения, социалните домове и детските заведения.

С настъпването на активния сезон за развитие на кърлежите всяка година се извършва обезпаразитяване на училища, социални домове, детски заведения и най-посещаваните тревни площи.

Общинска администрация призовава жителите да не пускат деца на детските площадки и да не влизат в тревните площи 24 часа след пръскането.

The post Започва повторна дезакаризация на зелените площи в Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Започва повторна дезакаризация на зелените площи в Благоевград

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×