Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Шествие в два лъча за Гоце Делчев в Благоевград

С почетно шествие благоевградската общественост ще отбележи 115 години от смъртта на Гоце Делчев на 4 май. То ще бъде разделено на два лъча, които ще преминат по централните улици на Благоевград и ще се слеят на площад „Македония“. Първият лъч ще тръгне от сградата на Община Благоевград в 20:15 часа, съпровождано от Биг Бенд Благоевград. В него ще се включат официални лица, възпитаници на Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“, представители на институции, деца от фолклорните състави на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, граждани. 

От 20:00 часа, от сградата на Съдебната палата в града, ще тръгне втория лъч, предвождан от Детски духов оркестър към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, Национално дружество „Традиция“ и представители на ВМРО.

В 20:30 часа на площад „Македония“ ще прозвучи химнът на Република България. След това ще бъдат припомнени факти от живота и делото на Гоце Делчев. Отбелязването на годишнината ще продължи с полагане на венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев, който се извисява в центъра областния град.  Георги (Гоце) Николов Делчев е един от най-значимите български революционери. Той е водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети, по-късно станали известни като Вътрешна македоно-одринска революционна организация.

Гибелта му се възприема от съвременниците и от историците като една от най-тежките загуби за ВМОРО.

The post Шествие в два лъча за Гоце Делчев в Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Шествие в два лъча за Гоце Делчев в Благоевград

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×