Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Информационна кампания за родителите на бъдещи първокласници стартира в Благоевград

Община Благоевград постави началото на информационна кампания с превантивен характер за запознаване на родители на бъдещи първокласници с техните основни права и задължения, предвидени в Закона за предучилищното и училищно образование, в Закона за закрила на детето и други нормативни документи.

Отдел ,,Образование” към Община Благоевград получи подкрепа в начинанието от Районна прокуратура – Благоевград, в лицето на заместник- административния ръководител на РП – Елица Калпачка.

На първата родителска среща присъстваха родители на деца, посещаващи ДГ № 11 ,,Здравец”, които ще бъдат първокласници през учебната 2018-2019 година. Прокурор Калпачка обърна внимание на родителите, че освен да спазват отговорностите си, най-важното е, да обгрижват деца си с много любов и внимание, за да им подсигурят по-добро бъдеще.

На срещата бяха разяснени и промените в предстоящата кампания за кандидатстване за първи клас в общинските училища на територията на Община Благоевград. Симона Митова – началник отдел ,,Образование” отговори на въпроси на родителите, във връзка с районирането и сроковете за подаване на документите. Тя прие отправената покана за предстоящото тържество за връчване на удостоверенията за завършена образователна степен от децата, посещаващи ДГ № 11 ,,Здравец”, което ще се проведе на 29.05.2018 година в залата на Историческия музей – Благоевград.

The post Информационна кампания за родителите на бъдещи първокласници стартира в Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Информационна кампания за родителите на бъдещи първокласници стартира в Благоевград

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×