Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Лектори от 5 държави говорят тази събота в АУБ

Какви подходи използват преподавателите по маркетинг, журналистика, счетоводство, компютърни науки и философия в Американския университет в България? Това ще могат да разберат лично посетителите в Деня на отворените врати на 10 февруари, тази събота. Лектори по различните дисциплини от 5 държави ще говорят пред младежи и техните родители, които се интересуват от кандидатстването и нивото на образование в АУБ. Лекциите ще са на английски, който е работният език в университета, а самите лектори са от България, Великобритания, Италия, Ирландия и САЩ.

Денят на отворените врати ще трае почти цял ден, като включва и други среща с интересни хора, завършили университета. Тази година сред имената са българинът Явор Атанасов, който работи в британския медиен гигант BBC като софтуерен инженер, и сърбинът Иван Иванов, Маркетинг мениджър за Централна и Източна Европа на Discovery Network.

Следва организиран тур из целия кампус на университета, включително модерната театрална зала и библиотеката, където се пазят редки исторически предмети, които не могат да се видят обикновено в България. Сред тях са една бройка от рядка библия, печатана на оригиналната преса на Гутенберг през 1978 година и оригинален брой на сп. Рийдърс Дайджест от годината на създаване на списанието – 1920 г.

Всички заинтересовани посетители могат да посетят кампуса в Благоевград и да усетят специфичната атмосфера на живота в АУБ. Дни на отворените врати се правят там два пъти годишно. При последното събитие през ноември, университетът е посетен от над 400 младежи и техните родители.

The post Лектори от 5 държави говорят тази събота в АУБ appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Лектори от 5 държави говорят тази събота в АУБ

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×