Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Строежът на втори лифт в Банско може да започне след около 2 години

След около две години може да започне изграждането на втори кабинков лифт в Банско, заради очаквани обжалвания на проекта в съда.

Концесионерът на ски-зоната обясни в ефира на NOVA, че според сегашния идеен проект, на около 35% от трасето на лифта няма дървета, а само поляни. Колкото до опасенията на протестиращите, че с промените в Пирин се обслужват олигархични интереси, от фирмата-концесионер твърдят, че природозащитници използват темата за предизборна кампания.

На въпрос в кой е Георгиус Георгиу, както и кой е фактическият собственик , адвокат от “Юлен” АД отговори следното: “Реално погледнато това е номиналният директор и собственик – всички български институции, които по закон трябва да знаят тази информация, я знаят – това е декларирано, само че аз не мога да издавам тайна в ефир. Защо? По ред причини – една от националните телевизии в България също е регистрирана в офшорна зона.”

Междувременно, протестите “За” и “Против” втория лифт в Банско ще продължат и другата седмица. Както Blagoevgrad.eu съобщи, в София снощи хиляди се събраха, за да кажат не на изграждането на новото съоръжение. Защото според тях това означава бетониране на част от планината и изсичане на ценни дървесни видове.

В същото време пътят към Гърция беше блокиран също от хиляди, които настояват за изграждането на новото съоръжение. Сегашната спортна инфраструктура според тях, не е достатъчна, за да поеме наплива от туристи в курортното градче

The post Строежът на втори лифт в Банско може да започне след около 2 години appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Строежът на втори лифт в Банско може да започне след около 2 години

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×