Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

20 от мечките в парка край Белица заспаха зимен сън

© ЧЕТИРИ ЛАПИ

20 от общо  26 обитатели в Парка за танцуващи мечки край Белица вече спят зимен сън. По думите на ръководителя на екипа в парка – Васил  Мадолев, колкото и странно да звучи, тази година мечките заспиват два пъти. Преди около месец повечето от мечките са се прибрали в бърлогите си, за да се подготвят за хибернацията, но вследствие на поройните дъждове в началото на декември, някои от  бърлогите са се наводнили и обитателките им са излезли навън, пише Дарик.

Мадолев уточни, че отново са сложени слама и сухи листа и преди 5-6 дни те отново са заспали зимен сън. От шестте пък, които не спят, пет вече се подготвят. Най-вероятно само мечето Рико, което е най-новият обитател на парка няма да заспи. Продължителността на зимния сън при мечките е около два-три месеца, но колко време ще продължи зависи от това колко добре са се нахранили през късната есен.

Според Мадолев, големият здравословен проблем при мечките е зрението и допълни, че през пролетта на една от мецаните предстои операция на едното око, за да може зрението да и бъде възстановено.

Това лято паркът  е посетен от около 20 000 души, което е по-малко от миналата година. От екипа в парка коментираха, че причината за това е студеното време през месец април и дъждовния месец май. Новото пък, което предстои да се  направи в Парка за танцуващи мечки детски център, в който най-малките посетители ще бъдат запознати с информация изцяло свързана с мечките,като колко тежат, колко бързо тичат, каква сила имат.

The post 20 от мечките в парка край Белица заспаха зимен сън appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

20 от мечките в парка край Белица заспаха зимен сън

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×