Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Релефна маркировка, изкуствени неравности и светофар на улица „Славянска“ след трагичния инцидент

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов заяви, че ще бъдат предприети допълнителни мерки за обезопасяване на движението по улица „Славянска“ в Благоевград, където вчера при ПТП загина 19-годишно момиче. Той пое ангажимент да бъде поставена релефна маркировка, да бъдат изградени изкуствени неравности, с цел ограничаване на скоростта на автомобилите, както и да бъде изграден светофар с бутон.

“Не мога да се ангажирам с точен срок във връзка с направата на светофара, защото трябва да минем през съгласувателни режими, но ще се постараем той да бъде изграден в най-кратки срокове. Друг е въпросът доколко ще има ефект, ако не се спазват правилата за движение по пътищата“, коментира кметът Камбитов. Той подчерта, че на мястото на вчерашния инцидент има видима маркировка, а улицата е добре осветена.  По думите му, голяма част от пътните инциденти са вследствие на неспазване на основни правила за движение, в това число и неправилно паркиране на автомобилите. Сред възможните решения за контрол на подобен вид нарушения е обособяване на „Синя зона“ на ключови места, извън Централна градска част.

Кметът Камбитов заяви, че в момента се обмисля и вариант за поставяне на насочващи светлини при пешеходните пътеки, на места. Той се срещна и разговаря със студенти, събрали се на мястото на вчерашния инцидент, за да почетат паметта на загиналото момиче.

Всички мерки ще бъдат съгласувани и с останалите компетентни органи, отговарящи с безопасността на движението.

The post Релефна маркировка, изкуствени неравности и светофар на улица „Славянска“ след трагичния инцидент appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Релефна маркировка, изкуствени неравности и светофар на улица „Славянска“ след трагичния инцидент

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×