Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Двойната Нощ на театрите продължава и днес в Благоевград

За поредна година благоевградчани и гости на града имат възможността да прекарат цял ден в Храма на Мелпомена. Всяка година екипът на театъра разширява програмата за НОЩТА, за да може тя да обхване всички интереси на публиката, зрителят да има избор от представления и достъпни цени.

За Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград е привилегия да бъде част от това тайнство, защото през нощта хората обичат повече, размишляват повече, мечтаят повече …

В програмата днес предстоят:

В 19:00 часа до 20:30ч. Голяма сцена

Вход – 6 лева /специална цена за НОЩ НА ТЕАТРИТЕ/

„В полите на Витоша” по П.К.Яворов

сценичен вариант и постановка Маргарита Мачева

сценография Василена Ялъмова

Участват:

Аделина Томова, Кънчо Кънев, Георги Манев, Лили Сучева, Стефан Попов, Теодор Куков, Лъчезар Кацарски, Албена Чобанова

Режисьорът Маргарита Мачева стартира репетиции за представлението през месец юни, а това е нейният втори проект на сцената на благоевградски театър като част от трупата.

Спектакълът „В полите на Витоша”  е съвременна и модерна интерпретация на една от най-известните любовни истории в България – историята на Пейо Яворов и Мина Тодорова. Той е вълнуващ разказ за силната любов и обстоятелствата, които застават на пътя й.

„За моята любов стига и това, че ти живееш…“

Любов. Всепоглъщаща. Силна. Тревожна. Съграждаща само като разрушаваща. Възможна само като невъзможна. Аз съм тук. А ти си там. Далече. Ако се извърна настрана, не мога да си представя и как изглеждаш. Аз те извиквам във въображението си. Аз те питам. Отгадавам. И погледът ми никога не може да те обхване. Аз не знам защо те обичам. Но те обичам. Всяка моя стъпка е към теб. Душите ни трепнаха и се устремиха една към друга. И вече ти живееш там – във въображението ми, в мечтите ми, в мислите ми. Там, където ти си Бог. Там, където душата ми е твоя. Там, където си това, което мисля за теб… Това което искам да бъдеш …

В 21:00 часа до 22:30ч.

Камерна сцена Вход 7 лева /специална цена за НОЩ НА ТЕАТРИТЕ/

Гостува Сдружение „Гестус”

“Тук, … на края на света”  от Алекс фон Бьорклунд

Режисьор Александър Галперин

Сценография и костюми: Аксиния Петрова

Участват:

Илона Господинова

Иван Тодоров

Игор Дамянов

Симеон Тодоров

Александър Сергеев ползващ ексцентричния псевдоним Алекс фон Бьорклунд, все още не е познат на българския зрител и нашият съвместен проект ще е първият му опит да стъпи на българска сцена.

„Тук… на края на света“ надхвърля рамките на „националното“ и „специфичното“ и търси своята общочовешка природа. В забързания, заслепен и почти озверял от стремителното си развитие свят – бездушието, отчуждението и самотата се превръщат в неразделна част от живота ни. Сблъсъкът между потребността на човека да бъде щастлив и невъзможността това да се случи е конфликт, който занимава човечеството , от както свят светува. „Тук… на края на света“ ни кани на много странно място – на края на света. А може би това място не ни е чак толкова непознато? Може би всеки по един или друг начин мислейки за живота си, достига до него, ако не буквално в преносен смисъл. Или пък не ние стигаме, а краят сам ни застига. Къде да търсим спасение? А, ако вече е късно? Естествено, животът е нещо изключително, както казва един от героите – „Чудо голямо“ .Той винаги е по-силен от нас, и винаги ни оставя шанс за оцеляване.

The post Двойната Нощ на театрите продължава и днес в Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Двойната Нощ на театрите продължава и днес в Благоевград

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×