Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Над 350 свободни работни места в хотелите в Банско преди старта на зимния сезон

350 свободни работни места има заявени в Бюрото по труда в Разлог за работа в хотелите и ресторантите в Банско, Баня и Добринище преди началото на зимния сезон. Това стана ясно на специализираната трудова борса в Разлог, организирана преди зимния туристически сезон, съобщи БНТ. Свободните позиции основно са за камериерки, бармани и сервитьори, готвачи, спасители и аниматори.

Повече от 100 безработни от района на Разлог и Банско посетиха специализираната трудова борса в Разлог. Те имаха възможност директно от представители на над 20 хотелски комплекса, да получат информация са свободните работни места, както и за условията на труд, за заплащането и вариантите за наемане на работа.

През последните години повечето работодатели от района на Банско и Разлог предпочитат да наемат местни кадри, които целогодишно да могат да работят в хотелите и заведенията.

Според работодатели все по-трудно става намирането на качествени кадри за работа в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Особено трудно е привличането на младите хора. Предлаганите възнаграждения и продължителността на работния ден вълнуваха повечето хора, които днес посетиха специализираната трудова борса.

Минималните заплати, които предлагат повечето хотели в района са около 600 лева.

Всяка година за зимния сезон в Банско и Разлог в Бюрото по труда се заявяват около 600 свободни работни места в хотели и заведения. Голям процент от тях се заемат още до 1 декември, когато започва зимния туристически сезон. До края на месец февруари свободни места за работа в хотелите в района вече няма да има, прогнозираха трудови експерти от Разлог.

The post Над 350 свободни работни места в хотелите в Банско преди старта на зимния сезон appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Над 350 свободни работни места в хотелите в Банско преди старта на зимния сезон

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×