Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Стотици почерпиха вяра и сила от Йоан Рилски-Чудотворец

В Рилската света обител, основана от родения в Бобошевското село Скрино, днес се стекоха хиляди, за да се поклонят пред мощите на светеца. В Рилската св. обител още снощи се състоя всенощно бдение, а днес от 9:30 часа се отслужи празничната света литургия, пише БГНЕС.

В тържественото богослужение взеха участие и духовници от Гърция и Сърбия. Стотици пък бяха тези, които отидоха до гроба на небесния покровител на светеца, намиращ се на 5 км. над Рилския манастир. Деца, млади и стари поеха по каменистата пътека, за да изминат 15-те минути до черквата, в която първоначално са положени нетленните мощи на Йоан Рилски. Светецът е живял в пещера, която днес е тест за праведност, стига да преминеш през теснината и излезеш на върха на скалата.

Следващият обект за посещение е аязмото, където от чешма блика вода, с която се измиват очите. В цепките около скалата, а от миналата година и в специална урна, се поставят листчета с желания, които всеки вярва, че светецът изпълнява.

Над аязмото пък е „молитвената скала”, от която небесният покровител на България отправял молитвите си за смирение.

На връщане по пътеката надолу всички имаха усещането, че са по-свети, по-смирени и добри.

The post Стотици почерпиха вяра и сила от Йоан Рилски-Чудотворец appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Стотици почерпиха вяра и сила от Йоан Рилски-Чудотворец

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×