Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Очаква ни топла и суха есен

Очаква ни топла и суха есен, наподобяваща миналогодишната. Есенните дни, които ни очакват, ще бъдат със средни сезонни температури и количества валежи около нормалните. Това каза за „Фокус“ доц. Илиан Господинов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Той отбеляза, че в момента през страната преминава студен атмосферен фронт, но предстои период без валежи.

„Малко вероятно е есента да е с много обилни и продължителни валежи. Те ще са по-скоро с нормални количества за сезона, вероятно есента ще е по-суха. Подобна е била и есента на 2016-та година, когато средно за целия сезон за страната има валежи под нормата. Сега предстои тенденция на затопляне, но след това е възможно отново да има период на захлаждане, с валежно време. В такава тенденция ще продължи времето през септември“, посочи доц. Илиан Господинов.

Той каза oще, че е нормално е да има условия за мъгли и слани, особено с напредването на сезона. Доц. Господинов допълни, че ще има подходящи условия за туризъм на планината и на морето.

The post Очаква ни топла и суха есен appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Очаква ни топла и суха есен

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×