Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Онлайн система следи колко от децата не ходят на училище

снимка: МОН

Близо 206 хил. деца в задължителна училищна и предучилищна възраст в страната трябва да бъдат привлечени в образователната система. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, цитиран от БНТ. Нова онлайн платформа вече дава всекидневно информация колко от официално регистрираните деца не посещават детска градина или училище. Порталът заработи пилотно в Пловдив, но скоро ще обхване всички области. По закон всяко българче от 5 до 18 години трябва да бъде обхванато от образователната система. 206 хиляди обаче не посещават училища и градини.

За тези деца обаче се разбира едва сега. Новата система ще помогне за координация между институциите. Платформата е свързана и с регистрите на службите по гражданска регистрация. Родителите, които трайно отказват децата им да посещават училище, ще бъдат наказвани и лишавани от помощи.

Специални експертни групи ще правят обходи, за да проверят на място каква е причината детето да не посещава градина или училище.

В цялата страна са сформирани над 1100 екипа, в които ще влязат близо 12 000 експерти от различните институции, отговарящи за децата.

The post Онлайн система следи колко от децата не ходят на училище appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Онлайн система следи колко от децата не ходят на училище

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×