Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Кукерите от „Потока” събраха село Полена на празник

Кукерската група от махала „Потока” на Полена събра жителите от селото на голям празник. Няколко казана курбан хапнаха местните – дар от кукерската група от Поточка махала.

Много хора се събраха в центъра на селото на кукерския празник. Организаторите, които не спираха да обгрижват гостите, бяха със специални тениски с името на кукерската група. В село Полена има две кукерски групи.

На курбана на всяка от тях присъстват всички кукери, техните приятели и близки, независимо от коя група са, казват местните пазители на изконната кукерска традиция. До късна есен всяка кукерска група събира приятели и съседи на обща трапеза. Кукерските курбани са знак на благодарност от кукерите към всеки, който е отворил дома си на Сурва.

За доброто настроение на всички кукери и гости се погрижи оркестър, а кръшните хора се виха до ранни зори. Кметът Апостол Апостолов и председателят на ОбС Симитли Владимир Христов вдигнаха наздравица с празнуващите.

The post Кукерите от „Потока” събраха село Полена на празник appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Кукерите от „Потока” събраха село Полена на празник

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×