Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Масово отказване от туристически резервации в Гърция след силното земетресение

След мощното земетресение от 6,7 по Рихтер, в Гърция хората продължават да са в паника. Вторичните трусове вече са над 200. Сеизмолозите предупреждават, че ще продължат до края на месец юли. Очаква се и нов вторичен силен земетръс от над 6 по Рихтер.

„Категорично туристическият сезон е провален, масово се отказват резервации от вчера. Туристите, които са там, се изтеглят”, заяви кореспондентът на NOVA Бойка Атанасова.

Остров Кос бавно се опитва да се възстанови. В Турция вълни с височина 1,5 м са се образували след силното земетресение, съобщават турски медии, които цитират данни на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации. Според сеизмологичната обсерватория „Кандилли“ вълните са навлезли на 100 метра навътре на турска територия. В едно от пристанищата край Бодрум са пострадали близо 60 малки кораба и лодки.

Над 350 души са получили медицинска помощ в курорта, 25 от тях остават под медицинска грижа.

The post Масово отказване от туристически резервации в Гърция след силното земетресение appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Масово отказване от туристически резервации в Гърция след силното земетресение

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×