Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Официално бе открит новопостроения парк „Македония“ в Благоевград

С водосвет бе открит новия парк „Македония“ в Благоевград. Ритуалът за здраве и благоденствие бе отслужен от свещениците от благоевградския храм „Въведение Богородично“ отец Петър и отец Кирил.

За успеха на парка се помолиха кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, заместник- кметовете по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, по икономика и финанси Иво Николов, председателят на Обс Радослав Тасков, директор Дирекция „Правно- нормативно обслужване“ Антония Методиева. Ритуалът по освещаване се извърши в присъствието на екипите, които работят по подготовката на парка за двете най- грандиозни музикални събития – „Франкофоли. Благоевград“ и Годишните музикални награди на БГ Радио, както и журналисти.

Теренът на парка е 62 декара. 40 от тях са благоустроени. Предвижда се изграждане на православен храм, който ще носи името на Свети Георги, детски и спортни площадки, уреди за фитнес на открито. Две от старите сгради, използвани по-рано за работилници, са реновирани и модернизирани. Едната от тях ще се използва за спортна база, а другата – за провеждане на различни културни събития.

Днес паркът е подготвен и очаква своите първи посетители за двете най- грандиозни музикални събития- „Франкофоли. Благоевград“ и Годишните музикални награди на БГ Радио, които ще бъдат раздадени днес, от 21.00 часа.

The post Официално бе открит новопостроения парк „Македония“ в Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Официално бе открит новопостроения парк „Македония“ в Благоевград

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×