Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Педиатри настояват за такса посещение

Педиатри в България са категорични, че е необходимо въвеждането на потребителска такса за преглед на дете. Детските лекари отдавна поставят въпроса, но засега промяна няма. Специалисти смятат, че не е справедливо педиатричните практики у нас да са лишени от потребителска такса. Затова лекарите предлагат сумата, която ще заплаща от родителите, да е символична, а разликата да се доплаща от държавата, предава БНТ.

Педиатри с дългогодишен опит и много пациенти в своята практика от Русе и Варна са категорични, че са ощетени от държавата. Когато отиваме при личния си лекар дължим потребителска такса от 2 лева и 90 стотинки.

Според педиатрите заболеваемостта на децата нараства заради липсата на спорт, закаляване, на слабата профилактика. Ако тази тенденция продължи, опашките пред детските кабинети ще станат още по-големи. Категорични са, че здравеопазването у нас е насочено към лечение, а не към профилактика и по здравна каса профилактичните прегледи дават твърде малко.

Препоръчват да се отделят повече пари от бюджета на НЗОК за тази цел.

The post Педиатри настояват за такса посещение appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Педиатри настояват за такса посещение

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×