Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Силни магнитни бури ни удрят през март

В навечерието на астрономическата пролет ни очаква една от най-силните магнитни бури за тази година, съобщиха учени от НАСА. Тя ще се разрази на 16 и 17 март. Третата дата, на която пак ще бъдем ударени от магнитна буря през месеца е 23 март, предава Пик.

Геомагнитни смущения, които се случват на нашата планета, са  свързани с процесите, извършващи се на слънцето. Когато възникне огнище на слънцето, в космоса започват да падат плазмени частици, които летят с голяма скорост към планетите от нашата слънчева система. Магнитните бури се случват в момент, когато плазмата достигне атмосферата.

Отдавна е известно, че това явление има отрицателно въздействие върху здравето. Въпреки това, магнитни бури не биват усещани от всички хора. В рисковите групи попадат метеорологично-чувствителните хора, тези, чиято имунна система е отслабена, и хората, които често са подложени на стрес.

Ако сте спокойни, здрави, положително настроени, не магнитните бури не могат да развалят настроението ви и да влошат здравето ви.

На хората, реагиращи остро на  магнитните  бури се препоръчва:

Въздържайте се от алкохол, мастни, пикантни и солени храни през тези дни.

Пийте много течности. Основният фокус да бъде върху слаби чайове, плодови напитки, вода, билкови отвари.

Въздържайте се от силно кафе и силен чай.

Прекарвайте повече време на открито.

Изключи голямо физическо натоварване.

Избягвайте разправии и конфликти.

Почивайте си, ако имате възможност.

The post Силни магнитни бури ни удрят през март appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Силни магнитни бури ни удрят през март

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×