Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Гърция планира как да привлича повече български туристи

Северна Гърция всяка година привлича повече български туристи, отчитат от префектурата на област Тракия. За следващия туристически сезон се изготвят програми, не само за отдиха на българите, но и да се засили интересът към закупуване на недвижими имоти, съобщи пред гръцките медии завеждащият отдел туризъм Михалис Амиридис.

Поради по-ниската цена българите нощуват предимно в частни квартири. Започна проверка дали стаите отговарят на изискванията на съответната категория. Обмисля се да се поставят и табели на български за по-лесно ориентиране на туристите, информира БНР.

Според туристическите оператори в Ксанти и Комотини, от две години се очаква разрешение от българските власти за директен автобусен транспорт през граничните пунктове „Златоград-Термис“ и „Маказа-Нимфея“.

От друга страна, търговците в северна Гърция отбелязват спад в оборота, защото гърците пазаруват евтини стоки в България.

The post Гърция планира как да привлича повече български туристи appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Гърция планира как да привлича повече български туристи

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×