Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Симитли преклони глава пред предците си за 104 години свобода

simitli-prekloni-glava-pred-predtsite-si-za-104-godini-svoboda-103

С тържествено поднасяне на венци и цветя симитличани почетоха 104 години от Освобождението на града. Десетки жители и гости на общинския център, дойдоха днес по обед да се преклонят пред делото на предците си, пред саможертвата за свободата на родното място.

С шествие, начело с мажоретен състав и кметът на общината Апостол Апостолов, бяха поднесени цветя и венци на паметника, изграден преди години „Сто години свобода”.

Рецитал и разказ за събитията случили се при Освобождението направиха учениците от СУ „Св.Св.Кирил и Методий” Симитли. С едноминутно мълчание и химна на родината, симитличани си припомниха за великото дело на прадедите ни.

На празника присъстваха кметовете на селата в общината, общински съветници, ученици, учители, общественици и граждани.

simitli-prekloni-glava-pred-predtsite-si-za-104-godini-svoboda-1simitli-prekloni-glava-pred-predtsite-si-za-104-godini-svoboda-230simitli-prekloni-glava-pred-predtsite-si-za-104-godini-svoboda-12simitli-prekloni-glava-pred-predtsite-si-za-104-godini-svoboda-02simitli-prekloni-glava-pred-predtsite-si-za-104-godini-svoboda-16simitli-prekloni-glava-pred-predtsite-si-za-104-godini-svoboda-66simitli-prekloni-glava-pred-predtsite-si-za-104-godini-svoboda-21This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Симитли преклони глава пред предците си за 104 години свобода

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×