Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ölümlü Dünya 2 : "Kaldığımız Yerden"

                                   



    2018 yılı Ocak ayında vizyona giren ilk Ölümlü Dünya filmi, kendi içinde farklı ve ilginç bir yerli komedi örneği olarak hafızamda yer eden bir işti. Hayli absürd, aslında tamamen hayali bir evrende geçtiğini söyleyebileceğimiz öykü bir taraftan ciddi ve gerçekçi bir dünyanın içindeymişiz hissiyatı taşıyarak kendi tuhaf komedi evrenini kurmayı iyi beceriyordu. Zaten zaman içinde küçük çaplı bir külte dönüştüğünü söyleyebiliriz. Dijital platform gösterimleri ile hayli ilgi çeken filme sonunda bir devam filmi geldi. Film zaten aslen Disney+ için çekildi ancak Disney'in yerli yapımları durdurması ile vizyonda karşımıza çıkabildi.


    İkinci filmin hikayesi, örgütün eline düşen Zafer'in kurtarılması üzerine kurulu. İlk filmde Mermer ailesinin örgütle ters düşmesi filme ayrı bir hava ve bol espri malzemesi katıyordu. Bu kez öykü, üzerine çok çalışılmamış duruyor. Basit bir kurtarma operasyonu var ortada. Aslında bir noktadan sonra bariz bir "öyküsüzlük" hali filme damga vuruyor. Bunun altından kalkmak için de Serbest (Feyyaz Yiğit) başta olmak üzere karakterler ve oyujncuların doğal Komedi yeteneklerine yaslanan bir komedi anlayışına başvurulmuş. Kendi adıma bu tercihlerin hiçbirinden memnun kalmadığımı belirtmeliyim.


    Özellikle öykü ve senaryo konusunda ciddi hayal kırıklığı yaşadığımı söyleyebilirim. Zira Limonata, Cinayet Süsü ve ilk Ölümlü Dünya filminde Ali Atay karşımıza hep çalışılmış ve dolu senaryolarla gelmişti. Ölümlü Dünya 2 maalesef, yerli vizyon komedilerinin standartına yakın bir noktada duran sıradan bir film. Filmi bir tık yukarı çeken faktör oyuncu kadrosu diyebiliriz. Feyyaz Yiğit, Doğu Demirkol, Sarp Apak, Alper Kul, Giray Altınok gibi komedyenlerin her biri filmde, biraz da ortadaki öyküsüzlük halinden faydalanarak kendi şovlarını yapacak alanı bulabiliyorlar. Ahmet Mümtaz Taylan, Mehmet Özgür gibi isimler de oyuncu olarak filme önemli katkıda bulunuyorlar. 


                                   


    Küfür kullanımı ile ilgili alerjisi olan izleyici grubundan değilim ancak filmin bel altı mizah anlayışımın kimi noktalarda fazla kaçtığını ve bu şekilde biraz kolaya kaçıldığını düşündüm. Öykünün sıkıştığı, filmin akmadığı anlarda olayı sürüklemeye çalışan espriler genelde bel altı olanlardı. Buna rağmen kendi adıma bazı sahnelerde gerçekten güldüğümü itiraf etmeliyim. Sonlara doğru kahramanlarımızın kaçma kovalamaca sahnelerinde Dündar Dinç adlı bir hayali siyasetçi kahramanın seçim otobüsüne bindikleri bölümler gerçekten eğlenceli. Filmde bunun gibi zeka parıltısı içeren mizah anlarının sayısı ise maalesef önceki filme göre çok gerilerde kalmış diyebiliriz.


    Genel toplamda Ölümlü Dünya 2, bence ilk filmin çok gerisinde kalsa ve genel yerli komedi standartının çok dışında bir noktada seyretmese de oyuncu kadrosu ile bir şekilde kısmen de olsa keyifli vakit geçirtebilen bir film olmuş. Sinemasının şimdiye kadar ilgiyle takip ettiğim ve sevdiğim Ali Atay için bir geri adım olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Aslen dijital platform için çekilmiş olmasından mıdır bilemem ama filmde bir aceleye getirilmişlik hissi fazlası ile var. Yine de hafif bir eğlencelik arayanlara önerebilirim.


Filme Puanım : 5.5 / 10



This post first appeared on HS, please read the originial post: here

Share the post

Ölümlü Dünya 2 : "Kaldığımız Yerden"

×

Subscribe to Hs

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×