Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Fructe de toamnă. Fructe pe care să le consumi toamna

Toamna este sezonul care aduce o varietate de Fructe și legume gustoase și bogate în nutrienți esențiali pentru sănătatea organismului. Vezi mai jos o listă cu cele mai bune fructe de toamnă! Ce fructe poți să consumi toamna.

Cuprins:

  1. Fructe de toamnă – ce fructe poți consuma toamna
  • Struguri
  • Pere
  • Prune
  • Mere
  • Fructe de toamnă – Gutui Cătina
  • Smochine
  • Mure
  • Rodie
  • Kaki
  • Fructe de toamnă – Nuci
  • Merișor

Toamna aduce multe fructe proaspete, gustoase și pline de vitamine. Dacă despre prune știm deja că sunt favoritele sezonului, vezi mai jos o serie de fructe pe care să le consumi toamna!

Fructe de toamnă – ce fructe poți consuma toamna

Struguri

Strugurii sunt fructele-vedetă ale toamnei, care oferă o mulțime de beneficii organismului. Pe lângă gustul savuros, strugurii asigură corpului și o serie de antioxidanți naturali, benefici pentru prevenirea bolilor cronice, dar și pentru prevenirea îmbătrânirii premature.

Strugurii pot fi consumați ca atare, ori pot fi adăugați într-o mulțime de rețete de deserturi, salate, aperitive sau sosuri ce pot fi alăturate fripturilor. De asemenea, strugurii pot fi consumați și uscați, deoarece valoarea lor nutritivă nu scade, din contră, poate crește până la de patru ori mai mult.

Pere

Perele sunt deje recunoscute pentru gustul și aroma lor, iar apariția lor este întotdeauna asociată cu începutul de toamnă. Conțin o serie de nutrienți valoroși pentru organism, iar consumul de pere este recomandat adesea pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, dar și persoanelor care se confruntă cu diabetul, deoarece reglează în mod natural nivelul zahărului din sânge.

Prune

Deja recunoscute drept fructele toamnei, prunele sunt fructele cu o putere mare antioxidantă, bogate în fibre, fier și potasiu, nutrienți esențiali pentru o dezvoltare optimă a organismului. Consumul de prune este recomandat pentru îmbunătățirea digestiei, dar și pentru reducerea tensiunii arteriale și pentru tratarea anemiei. Așadar, toamna este momentul ideal să consumi fructe proaspete și zemoase.

Vezi care sunt cele mai bune rețete de gem de prune

Mere

Merele sunt disponibile din belșug toamna, așa că este numai bine să le introduci în meniul tău zilnic. Sunt fructe bogate în proprietăți, iar printre cele mai importante beneficii se numără capacitatea lor de a detoxifica organismul, în mod natural, dar și capacitatea de a reduce nivelul de colesterol din sânge ori de a ajuta sistemul cardiovascular și cel imunitar.

Fructe de toamnă – Gutui

Gutuiile sunt fructele parfumate ale toameni, bogate în nutrienți precum fier, fibre sau potasiu. Sunt ideal de consumat în stare pură, crude, dar și numai bune de adăugat într-o mulțime de rețete cu gutui sau chiar rețete de compot de gutui, ori dulceață de gutui. Fructele galbene, gutuiile se numără printre cele mai consumate fructe ale toamnei.

Cătina

Fructele de cătină sunt considerate fructe vindecătoare, datorită proprietăților miraculoase puternice. Folosite în sucuri ori gemuri, dar și consumate crude, pisate, cu miere, fructele de cătina sunt bogate în vitaminele A, B, E și K, dar și în minerale esențiale precum potasiu și fier. Cătina este bogată în antioxidanți care susțin și îmbunătățesc sistemul imunitar și ajută la reducerea inflamației din corp.

Smochine

Smochinele sunt fructele zemoase și parfumate ale toamnei pe care trebuie să le încerci. Sunt bogate în fibre, iar asta ajută în mod natural tranzitul intestinal, dar conțin și o cantitate ridicată de calciu, potasiu, magneziu, nutrienți esențiali pentru dezvoltarea unui organism sănătos. Smochinele pot fi consumate ca atare, dar și într-o varietate de siropuri sau prăjituri, ori chiar smochine deshidratate.

Mure

Murele sunt fructele de pădure cu o mulțime de proprietăți benefice pentru organism. Apar la început de octombrie, au un gust dulce acrișor și pot fi consumate ca atare, ori într-o varietate de rețete. Acestea sunt un tonic digestiv și îmbunătățesc funcțiile organismului, stimulând apetitul culinar.

Rodie

Rodia este fructul care ajunge la maturitate, se coace, la sfârșitul lunii septembrie, respectiv în sezonul de toamnă. Consumul de rodie aduce o mulțime de beneficii organismului, iar printre cele mai importante amintim: protejarea și întărirea sistemului imunitar, scăderea colesterolului, adjuvant în caz de anemie și un plus pentru combaterea semnelor îmbătrânirii.

Kaki

Kaki este fructul de toamnă pe care trebuie să îl consumi datorită proprietăților sale importante. Este bogat în antioxidanți, fibre, minerale și amionoacizi, iar un consum regulat poate ajuta organismul să își îmbunătățească, în mod natural, funcțiile vitale.

Fructe de toamnă – Nuci

Nucile verzi se știe deja că sunt deliciul toamnei, iar gustul lor nu poate fi deloc confundat. Miezul nucilor are o mulțime de beneficii pentru organism, printre care îmbunătățirea metabolismului și reglarea colesterolului din corp. Nucile au și proprietăți antiinflamatoare, iar consumul lor ajută la îmbunătățirea sănătății oaselor. Nucile pot fi consumate ca atare, ori pot fi uscate și păstrate și consumate în rețete culinare diverse.

Merișor

Fructele de merișor sunt printre cele mai sănătoase fructe de pădure, bogate în vitamina C și cu proprietăți antiinfecțioase, antibacteriene și antivirale. Fructele sunt coapte și se recoltează toamna, atunci când au coloarea roșu aprins, iar beneficiile sale sunt multiple pentru organism. Fructele de merișor sunt bogate în tanini, substanțe antibacteriene și antimicotice, dar și flavonoide, substanțe cu efect antioxidant.

The post Fructe de toamnă. Fructe pe care să le consumi toamna appeared first on Terasa Cu Carti.



This post first appeared on Terasa Cu Carti, please read the originial post: here

Share the post

Fructe de toamnă. Fructe pe care să le consumi toamna

×

Subscribe to Terasa Cu Carti

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×