Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum alegi cel mai bun uscator de rufe

Tags: rufe uscator pana

Uscatul rufelor se numara printre cele mai spinoase probleme cu care se confrunta in mod special persoanele care locuiesc la apartament. Hainele intinse la uscat intr-un spatiu ingust prind miros inchis, raman sifonate si in plus, procesul de uscare al hainelor groase poate dura Pana la cateva ore in anotimpul rece.

In secolul modern, tot mai multe persoane apeleaza la avantajele oferite de uscatorul de rufe. Aparatul este prevazut cu o capacitate de stocare de pana la cateva kilograme de haine si este dotat cu functii practice care simplifica aceasta activitate casnica.



Top 8 criterii care iti influenteaza decizia de achizitionare a unui uscator de haine


Uscatorul de rufe se dovedeste o investitie pe termen lung, daca te documentezi in prealabil si stii ce criterii trebuie sa ai in vedere.


Capacitatea

Uscatoarele de rufe dispun de o capacitate de incarcare variabila intre 6 si 9 kg. Daca ai o familie numeroasa, sau detii o pensiune pentru cazarea turistilor, de exemplu, atunci orienteaza-te catre un uscator cu o capacitate pe masura.

Pentru locuintele de doua persoane, un uscator de haine cu capacitatea de 7 kg este solutia optima. In cazul familiilor de patru membri, recomandarea specialistilor vizeaza uscatoarele de aproximativ 9 kg.


Numarul de programe

Numarul de programe disponibile este urmatorul criteriu esential dupa capacitatea de stocare. In functie de nevoile personale poti alege o varianta cu programe de baza, sau un model performant care poate atinge minim 20 de programe de uscare automata.


Ciclu de rotire extins

Functia aceasta elimina caldura din tesaturi, pana ce acestea se racesc si risca sa formeze cute in material.



Pornire intarziata

Optiunea de pornire intarziata ofera utilizatorului posibilitatea de a seta ora la care uscatorul de rufe intra in functiune.


Senzor de umiditate

Senzorul de umiditate semnaleaza momentul oportun la care aparatul trebuie sa se opreasca, indiferent daca programul prestabilit a ajuns sau nu la final. In acest fel sunt protejate tesaturile delicate de efectele caldurii suplimentare.


Clasa energetica

Uscatoarele de rufe care au clasa energetica cuprinsa intre A si A+++ inregistreaza un consum scazut de energie pentru fiecare ciclu de uscare. Fiecare + indica un consum de energie cu pana la 10% mai mic fata de clasa energetica inferioara.

Daca pretul pentru un model de acest tip ti se pare costisitor, tine cont de faptul ca, vei economisi mai mult pe viitor datorita facturilor mai mici la curent.



Accesorii auxiliare

Un aparat pentru uscarea rufelor ar trebui sa includa si un filtru pentru scame si un grilaj pentru tambur. Acesta din urma este util in cazul tesaturilor delicate sau a celor care se pot deteriora in timpul ciclului de centrifugare.


Nivelul de zgomot

Cu cat este mai mic numarul de decibeli, cu atat aparatul este mai silentios. Clientii opteaza de obicei pentru uscatoare de rufe care au nivelul de zgomot cuprins intre 60 si 70 de decibeli, dar alegerea fiecaruia este conditionata si de suprafata locuintei respective.

Uscatorul clasic de rufe pe care doar in intinzi pe balcon este de asemenea o solutie practica si avantajoasa. Insa, in aceasta situatie hainele se usuca mai greu, raman sifonate si depui efort suplimentar cu aparatul de calcat.

Uscatoarele de rufe moderne sunt concepute dupa tehnologii de ultima generatie, care optimizeaza performanta, reduc consumul de energie, te scutesc de grija calcarii hainelor si mai mult chiar, prelungesc durata de viata a textilelor. Din fericire, piata ofera o varietate de uscatoare de rufe, din care poti alege modelul care se pliaza nevoilor personale si bugetului tau disponibil.



This post first appeared on Blog Mesteri Locali, please read the originial post: here

Share the post

Cum alegi cel mai bun uscator de rufe

×

Subscribe to Blog Mesteri Locali

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×