Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Pregateste-te pentru iarna cu apa calda la robinet

Ai nevoie de Apa Calda. Fie iarna. Fie vara. Care este cea mai buna solutie pentru casa ta? Un robinet electric? Sau un boiler? Poate te gandesti sa-ti montezi si un filtru. Asta ca sa fii sigur ca ai o apa buna de baut. 


  1. Cele mai bune solutii pentru apa calda
  2. Cum te ajuta un robinet electric
  3. Boilerul electric
  4. Cele mai bune solutii pentru filtrarea apei la robinet
  5. Ce e bine sa stii despre pH-ul apei
  6. Cum trebuie sa fie apa de baut

Cele mai bune solutii pentru apa calda 


Confortul este esential. Ai nevoie de apa calda pentru spalat vase. Pentru baie. Dar stii care cea mai buna solutie pentru casa ta?

Sunt mai multe tipuri de aparate care produc apa calda. Poti alege intre:

  • Un aparat instant de apa calda sau
  • Un boiler electric (stocheaza apa calda intr-un rezervor)

Aparatele instant de apa calda fac exact ce zic. Produc apa calda pe loc. Fata de un boiler, nu esti limitat de capacitatea unui rezervor. 


Din magazinele de bricolaj poti alege dintre 3 tipuri de aparate instant:

  • Incalzitor cu gaz, 
  • Incalzitor electric cu termostat sau
  • Robinet electric


Cum te ajuta un robinet electric


Un robinet electric e o solutie simpla de incalzit apa. Si ieftina. Nu ai nevoie de altceva. Exista robinete pentru bucatarie. Dar si robinete pentru chiuveta de la baie. 

Acest tip de robinet are mai multe functii. Te ajuta sa speli usor vasele iarna. E o alegere buna daca stai la bloc. 

In magazinele de bricolaj exista de diferite marimi. De diferite puteri. Fii atent la fiecare model. Alege-l pe cel ideal pentru tine.   


Sursa: Market Romania

Cum functioneaza un robinet electric? 

E simplu! Are o rezistenta care incalzeste apa ce trece prin sistem.

La deschidere - Se deschide supapa si intra apa intr-un vas. Se produce o presiune care activeaza diafragma. Are loc un contact electric in interior. Curentul trece prin rezistenta ce incalzeste apa din vas. Se face pe loc, prin transfer de caldura.

La inchidere - Supapa se inchide. Apa din interior pierde presiune. Diafragma revine la punctul de pornire. Rezistenta electrica e oprita.


Avantajele unui robinet electric 

Un robinet electric are multe avantaje. Insa cel mai mare este ca iarna ai apa calda oricand. Rapid si usor. 

  1. Ai apa la temperaturi diferite - Poti selecta temperatura dorita. Dar trebuie sa existe un circuit doar pentru robinetul electric. Asadar, verifica puterea modelului ales. Variaza intre 4000 si 6000 W.
  2. Il poti folosi si in bucatarie, si la chiuveta de la baie - Poti monta un robinet in bucatarie. Si unul la chiuveta de la baie. In functie de nevoile tale. 
  3. Reduci consumul cu jetul de apa continuu - Acest robinet consuma multa energie electrica. In jur de 3 kW/h. Insa, poti face economie. In functie de ce presiune are apa de la robinet. Toate modelele au jet de apa continuu si fin. Consumi curent, dar poti economisi datorita jetului puternic. In general, exista robinete actionate manual. Dar si modele ce pornesc si se opresc automat. Unele au senzor. Apa curge cand se percepe o miscare.
  4. Reduci consumul de detergent - Poti reduce consumul de detergent daca alegi un robinet electric. Asta pentru ca apa calda curata mizeria si grasimea. Mai rapid. Mai eficient. 


Sursa: Vitacom


Te intrebi ce robinet electric sa cumperi?

Ce ai nevoie? Vrei un robinet electric pentru bucatarie? Pentru chiuveta de la baie? Vezi ce functii are. Cat consuma. Trebuie sa fie durabil. Dar si usor de ingrijit. Inainte de a-l cumpara, tine cont de nevoile tale.

Nu uita! Masoara chiuveta. Nu trebuie sa fie mai mica decat robinetul. Acesta are o marime unica. 23 cm. 

Inainte de a cumpara un robinet, iata ce sa mai ai in vedere:

  • Voltaj
  • Tipuri de gura de scurgere
  • Montare pe perete sau pe chiuveta
  • Niveluri de temperatura

Costul unui robinet depinde de mai multi factori. De fabricant. De inaltime. De latime. De putere. De locul de montare: chiuveta, dus sau lavoar? De adancime. In magazinele de bricolaj il poti gasi la un pret ce poate porni de la 120 RON.   

Sursa: Delimano


Boiler electric


Acest aparat stocheaza apa calda. O incalzeste tot cu o rezistenta electrica. Dar una cu putere mai mica decat cea a robinetului electric. Un boiler e eficient fiindca produce multa apa calda. Insa, are nevoie de timp pentru reincalzirea apei. 

Boilerul electric e indicat pentru case de vacanta. Si poate fi folosit acolo unde nu este gaz. Se monteaza usor. Se intretine la fel.

Care e cea mai buna solutie de apa calda pentru tine? Tine cont de casa ta. Si de obiceiul tau de consum. Daca stai rar in casa, boilerul este o solutie buna. Insa, daca lucrezi de acasa, este bine sa calculezi consumul. 

De exemplu, un boiler electric de 80 l are un consum mediu de 1,8 kw pe ora. Inmulteste aceasta cifra cu numarul ore de consum zilnic. Daca boilerul merge 4 ore pe zi  ai un consum de 7,2 kw. Apoi, inmulteste valoarea cu pretul unui kw. 



Avantajele unui boiler electric


  1. Eficienta mare - Boilerele electrice sunt foarte eficiente. In plus, noile modele sunt eco friendly. Cheltui mai putin pentru ca au termostat. Cand apa a ajuns la o anumita temperatura, boilerul se opreste. Asa mentii aceeasi temperatura. Si faci economie. 
  2. Fara zgomot si miros - Un boiler electric difera de cel cu gaz in doua aspecte. Nu face zgomot la pornire. Nu degaja miros urat si toxic. 
  3. Instalare simpla si ingrijire usoara - Un boiler electric se monteaza simplu. Si nu costa foarte mult. Unul cu incalzire directa te poate costa circa 300 RON. Daca alegi unul termoelectric, poti plati mai mult de 600 RON. Dar poti reduce valoarea facturii la energie electrica.

Fata de cel electric, cel termoelectric foloseste si agent termic pentru functionare. Nu doar energie electrica. El are, in plus, o serpentina ce se leaga la centrala termica. Astfel, vara produce apa calda electric. Iar iarna, datorita centralei la care este legat. 



Dezavantajele unui boiler electric


  • Consum mare de energie electrica - Pretul de achizitie al boilerului este mic. Consumul de energie electrica nu. In realitate, este un sistem de incalzire scump. Si pretul la energie creste mereu.  
  • Sunt necesare investitii suplimentare - Va trebui sa investesti in termostate inteligente. Si sisteme de reglare compatibile. Pentru a limita consumul.


Cele mai bune solutii pentru filtrarea apei la robinet


Apa este vitala pentru viata. Insa, nu e mereu de buna calitate. Difera de la un loc la altul. Pentru o apa pura si curata, poti folosi un Filtru Apa Robinet. In magazinele de bricolaj exista 5 tipuri:

  1. Filtru carbon activ - Acest filtru apa robinet cu boabe de carbon curata apa de particule. Carbunele activ elimina si mirosul urat. Iar apa devine pura si curata. 
  2. Filtru cu schimb de ioni - Contine rasini cu ioni sub forma de boabe sferice. Poti folosi un filtru apa robinet pentru a elimina calcarul sau nitratii, sau pentru a reduce din salinitate. Are avantaje pe care un filtru cu carbune activ nu le ofera singur. E bine sa folosesti ambele filtre. 
  3. Filtru ceramic - Aici, jetul de apa trece printr-o conducta. Care este captusita cu material ceramic poros. Astfel, elimina orice substanta suspecta. Nu mai e nevoie de produse chimice.   Atentie! Nu este la fel de bun ca primele doua filtre. Dar e o solutie de filtrare durabila. 
  4. Filtru cu lumina UV - Filtrarea apei se face cu impuls luminos. Ataca bacteriile din ea. Dar nu atrage particulele solide. Trebuie folosit cu alt tip de filtru apa robinet. Unul cu membrana filtranta. 
  5. Filtru cu osmoza inversa - Filtrarea apei prin osmoza este foarte populara. Filtrele cu osmoza inversa au membrane cu micropori. Ele nu permit trecerea solidelor din apa impura. Apa curata trece intr-un rezervor nou. Este bine sa alegi un filtru apa robinet de acest tip. Apa nu se pierde in timpul filtrarii. 



Ce e bine sa stii despre pH-ul apei


Calitatea apei depinde de diferiti factori. Unul dintre ei este pH-ul.  

Ce este el? O scara de valori de la 1 la 14. Care ne spune cat de acida sau alcalina este o substanta. Daca valorile se apropie de 1, aciditatea e mare. Daca valorile sunt mai mari de 7, apa este mai alcalina. Si tot asa. 

Apa pura are un pH de 7. Este la jumatatea scarii de valori. E neutra. Nici acida. Nici alcalina. Dar valorile difera. Nu toata apa este la fel. De aceea e important sa stii ce pH are apa de la robinet.



Cum trebuie sa fie apa de baut


O apa buna de baut, dupa standardul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, are un pH intre 5 si 8,5.


Apa de la robinet este buna de baut daca nu are bacterii. Nici paraziti. Nici substante toxice. Ce faci? Alegi un filtru! O cureti de microbi usor. Te bucuri de sanatate.   

Cum te pregatesti iarna asta ca sa ai apa calda si o apa buna de baut? Iti alegi un robinet electric? Sau un bolier? Iti montezi si un filtru? 



This post first appeared on Blog Mesteri Locali, please read the originial post: here

Share the post

Pregateste-te pentru iarna cu apa calda la robinet

×

Subscribe to Blog Mesteri Locali

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×