Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum construiesti mansarda perfecta

Toti proprietarii de case se confrunta cu o dilema populara la un moment dat: lipsa de spatiu. O proprietate care odata a oferit spatiu amplu familiei in crestere pare brusc frustrant de mica. O extensie este raspunsul evident. Acest lucru ofera flexibilitate in design, permitandu-ti sa adaugi cantitatea dorita de spatiu suplimentar Casei. Dar pentru multi dintre noi, mansardarea casei nu va fi fezabila din motive de timp si costuri.

Sursa: Real Homes

Ce trebuie sa stii despre mansardare

Construirea unei conversii la mansarda va creste greutatea casei si, desi Poate fi doar o crestere modesta, va trebui sa va asigurati ca structura cladirii o poate suporta. Asadar structura casei va fi un factor esential in decizia de a construi o mansarda. Costurile asociate constructiei precum si dimensiunile spatiului disponibil vor deveni urmatoarele puncte de urmarit inainte de a incepe lucrarea.

De ce este importanta structura casei pentru mansarda

Unele mansarde nu pot fi convertite. Inainte de a planifica conversia, examineaza casa pentru a stabili daca mansarda este potrivita. Fii atent la structura acoperisului, inaltimea, spatiul, cosul de fum. Schiteaza in mod clar cat spatiu de vei avea in mansarda odata ce va fi convertita.

Oamenii sunt adesea dezamagiti de cat spatiu dispun cu adevarat pentru o mansarda. Nu uita ca va trebui sa adaugi o scara care duce in mansarda. Pentru a utiliza cat mai bine spatiul, noua scara ar trebui sa se ridice deasupra celei vechi si nu din interiorul unui dormitor existent.


De unde incep o lucrare de mansardare

In timp ce poti proiecta singur o conversie in loft, este recomandat sa folosesti serviciile unui arhitect sau designer. O alta alternativa este o companie de proiectare si constructie. Pentru un serviciu all-inclusive, o firma de constructii la cheie este o optiune excelenta.

Evaluarea spatiului de la mansarda pentru conversie implica luarea in considerare a numerosilor factori precum:

Inaltimea disponibila

Cand masori din partea inferioara a lemnului de creasta pana in partea superioara a grinzii tavanului, trebuie sa ai cel putin 2,2 m spatiu util pentru ca o conversie sa fie adecvata. Cu cat unghiul de inclinare al acoperisului este mai mare, cu atat este mai mare inaltimea centrala.

Sursa: El Mueble

Structura acoperisului

Structurile traditionale de acoperis de tip cadru sunt adesea cele mai potrivite tipuri de conversii la mansarda, permitand deschiderea spatiului relativ usor si ieftin. Capriorii ar putea avea nevoie sa fie intariti sau adaugate suporturi suplimentare. Firma de constructii te va sfatui cu privire la ceea ce este necesar.

Sursa: Real Homes

Scara mansarda

Locatia ideala pentru o scara mansarda este in concordanta cu creasta acoperisului. Aceasta va face cea mai buna utilizare a inaltimii disponibile deasupra scarii. Cerinta de inaltime minima deasupra liniei este de 2 m, desi aceasta ar putea fi redusa la 1,9 m in centru si 1,8 m in partea laterala a unei scari.

In practica, pozitia reala va depinde de dispunerea podelei de mai jos.  Acolo unde este necesar, inaltimea disponibila poate fi realizata adaugand o lumina de acoperis deasupra scarii sau, daca este cazul, transformand un capat de acoperis.

Sursa: Pinterest

Ferestre mansarda

Exista doua optiuni principale atunci cand vine vorba de aducerea luminii naturale in casa - plafoane sau ferestre mansarda. Cea mai simpla metoda este de a folosi ferestre skylights care urmeaza linia acoperisului. Acest tip de fereastra este cea mai economica optiune.

Sursa: The Design Shepphard

Caldura

Extensiile cresc in mod normal necesarul de caldura al casei si, prin urmare, centrala trebuie modernizata. Dar o conversie la mansarda poate necesita o capacitate suplimentara mica, deoarece spatiul va fi bine izolat si poate imbunatati eficienta energetica generala a casei. Optiunile pentru emitatoarele de caldura din camerele de la mansarda includ radiatoare, incalzire prin pardoseala sau o combinatie a ambelor, poate cu covorase electrice de incalzire prin pardoseala in bai.

Cu toate acestea, daca se adauga o baie, poate fi necesara o modernizare a centralei. Pentru a maximiza eficienta energetica, spatiul acoperisului trebuie sa fie cat mai etans posibil si pentru a contracara acest lucru este esential sa se introduca o ventilatie controlata pentru a preveni riscul de condens si a mentine o buna calitate a aerului.

Sursa: Real Homes

Izolatie mansarda

Exista doua modalitati principale prin care poti executa cu succes o izolatie mansarda. Cea mai simpla este utilizarea metodei "acoperisului rece". Aceasta implica umplerea spatiului dintre capriori cu o izolatie de spuma de grosime de 70 mm. Este necesara continuitatea izolatiei intre pereti si acoperis pentru a evita orice punte la rece.

Izolatia este plasata, de asemenea, intre grinzile podelei, iar aceasta este de obicei fibra de lana de piatra cu grosimea de 100 mm sau similara - in principal pentru proprietatile sale de reducere a sunetului. Izolarea podelei poate fi realizata printr-o plapuma din fibra minerala asezata intre grinzi. Foloseste o plapuma de izolare fonica mai grea si mai densa.


Baie mansarda

O baie mansarda nu trebuie neaparat sa aiba fereastra, cu conditia ca ventilatorul sa asigure o ventilatie rapida. Multi oameni aleg sa includa o baie in conversia lor la mansarda - si este intr-adevar ceva de neuitat daca intentionezi sa amplasezi un dormitor acolo sus. Va trebui sa te gandesti la locatia serviciilor existente.

Adaugarea de apa calda si rece este simpla, ramificata de sistemul de instalatii sanitare existente fie la cazan, fie de la podeaua de mai jos. Instalatiile flexibile din plastic sunt usor de infiletat prin grinzi. Tevile de sol existente sunt susceptibile de a fi ventilate deasupra nivelului acoperisului si ar putea fi posibila introducerea unei legaturi in acesta sau intr-o alta teava de sol de pe podeaua de mai jos.

Sursa: Jillian Harris

Beneficii mansarda

  • Costuri joase - pretul mediu al unei mansardari se ridica la 150-200 euro/mp pentru predare la cheie
  • Pret ridicat la vanzarea casei -  o astfel de conversie poate creste cu pana la 20% pretului casei daca te gandesti sa vinzi in viitor
  • Spatiu mai mult - o mansardare iti va adauga o camera si poate chiar o baie in casa, fiind un spatiu util pentru oaspeti sau chiar pentru a inchiria, daca locuiesti la oras
  • Factorul WOW - toti prietenii iti vor admira noua mansarda, in special daca alegi sa montezi ferestre in acoperis, ceea ce va permite sa te bucuri de lumina natura oricand si sa admiri cerul in timpul noptii.


Cum aleg un constructor sau un arhitect?

Cand angajezi meseriasi, cel mai bine este sa incepeti cu o recomandare. Mesteri Locali te ajuta sa gasesti un meserias pentru montaj acoperis sau o firma de constructii care te poate ajuta in cel mai scurt timp cu o oferta de pret. De asemenea, pe Mesteri Locali poti gasi comercianti locali carora li s-a acordat sigiliul de aprobare. Cand vorbesti cu un meserias sau o firma de constructii, cere exemple de lucrari anterioare. Este o idee buna sa obtii cel putin trei cotatii pentru munca pe care o planifici.



This post first appeared on Blog Mesteri Locali, please read the originial post: here

Share the post

Cum construiesti mansarda perfecta

×

Subscribe to Blog Mesteri Locali

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×