Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum să alegi cea mai bună zgardă antilătrat

Cum să alegi cea mai bună zgardă antilătrat

În acest articol vom trata un subiect destul de sensibil pentru iubitorii de animale, și anume vom vorbi despre avantajele sau dezavantajele de a cumpăra o zgardă antilătrat.

Pisicile miaună, rațele măcăne, păsările ciripesc, iar câinii… latră. Asta este natura lor. Este modul lor de a comunica, de a ne avertiza când un intrus se află pe teritoriul lor, de a-și arăta dominanța. Unii chiar latră pur și simplu pentru a nu se plictisi, asemănător oamenilor care au discuții cu ei înșiși, pentru a pierde timpul.

La fel precum oamenii, și câinii sunt extrem de diferiți între ei. Astfel că vei putea întâlni blănoși a căror voce abia dacă o vei auzi, în vreme ce pe alții nu vei reuși să îi faci să tacă. Este drept că există și anumite specii de câini care sunt mai predispuse să facă ceva mai multă gălăgie, dar tot cel mai important aspect este caracterul fiecăruia în parte și cât de mult îi place lui Rex să își audă glăsciorul.

De ce să alegem o zgardă antilătrat?

Dacă ai câinele într-o curte undeva la țară, unde chiar dacă latră cât este ziua de lungă, nu există vecini pe care să îi poată deranja, atunci nu văd un motiv pentru care ai dori să îl faci pe Bobiță să tacă.

Dar ce faci atunci când stai într-un bloc și deja ai primit câteva reclamații de la vecinii de sub tine? Sau dacă al tău animal de companie stă foarte cuminte până când iești în casă, dar la jumătate de oră după ce pleci spre birou începe să se audă Simfonia a treia de Bark (vezi ce am făcut aici?!), de care se pot „bucura” toți locatarii blocului?

Ei bine, o zgardă antilătrat te-ar putea ajuta destul de mult în aceste situații. Cu toate că modelele care au apărut inițial pe piață erau extrem de inumane și funcționau prin aplicarea de șocuri electrice direct pe pielea blănoșilor, în ziua de astăzi, folosindu-se de tehnologiile moderne, acestea au devenit mult mai decente și mai ușor de suportat de către Rex.

Diferitele tipuri de gărzi

Înainte de a te decide asupra unui model anume, haide să îți prezint diferitele tipuri de gărzi antilătrat existente pe piață în momentul de față.

Zgardă antilătrat cu impulsuri statice

Varianta de zgardă antilătrat cu impulsuri statice este un model încă destul de controversat, cu toate că este foarte eficientă. Ea are o rată de succes de 98 – 99%. Modul de funcționare este extrem de simplu: are doi electrozi care stau în contact cu pielea animalului tău de companie, iar în momentul în care acesta începe să latre, îi transmite un impuls static pentru a-l face să înceteze.

Spun că modelul este controversat, pentru că mulți o aseamănă cu variantele inițiale de zgărzi, cu toate că impulsul este unul mult mai blând, static, nu electric. Câinele nu va resimți un șoc, ci doar o pulsație.

Sugerăm să cumperi numai zgărzi care vin cu cel puțin cinci nivele de intensitate și să începi dresajul de la treapta cea mai de jos, crescând puterea dacă nu observi rezultatele dorite. Cea mai bună variantă de pe piața noastră este aceasta.

Zgardă antilătrat cu ultrasunete

Următoare ca și eficiență este zgarda de lătrat cu ultrasunete. Cu toate acestea, este cu până la 20 sau chiar 30 % mai puțin performantă decât cea prezentată mai devreme. Ea funcționează prin emiterea unor ultrasunete oricând cățelul începe să latre. Sunetele nu sunt auzite de către oameni, dar sunt suficient de puternice încât să îi deranjeze pe câini și să îi facă să se oprească din lătrat.

Mulți proprietari preferă aceste zgărzi, care chiar dacă nu sunt foarte eficiente, în afară de un țiuit în urechea cățelului nu îi creează acestuia nici un alt fel de disconfort.

Zgardă antilătrat cu spray

Zgarda antilătrat cu spray este cea mai umană dintre toate variantele prezentate până acum. Aceasta, atunci când detectează că animalul tău de companie începe să latre, pulverizează o substanță ce conține o cantitate mică de acid citric în fața lui Bobiță, determinându-l să se oprească. Este ideală pentru câinii ceva mai timizi, care latră puțin, nu și pentru cei agresivi sau care nu se opresc din lătrat.

Zgardă antilătrat cu vibrații

Această variantă este cel mai puțin activă. Pentru a-l opri pe Rex din „vorbit”, ea emite niște vibrații. Problema mare este că animalele noastre de companie se vor obișnui imediat cu vibrațiile respective, făcându-le astfel extrem de ineficiente.

Cum alegi zgarda antilătrat potrivită?

În primul rând, trebuie să știi diferențele între fiecare tip de zgardă în parte. Pentru asta, citește ghidul nostru, care te va ajuta să înțelegi modul de funcționare al fiecăreia dintre ele.

Apoi, trebuie să iei în considerare temperamentul câinelui și tipul de lătrat care îl caracterizează. Spre exemplu, pentru animale de companie care sunt ceva mai agresive, care „vorbesc” continuu pe toată durata zilei, îți sugerăm să folosești varianta cu impulsuri statice.

Pe de altă parte, dacă Bobiță al tău nu este foarte agresiv, iar cu lătratul nu aveți probleme decât din când în când, atunci se poate ca pentru el să funcționeze mai bine varianta cu spray.

Optează numai pentru modelele de zgărzi care vin cu certificare de calitate. Și orice ai alege, asigură-te că animăluțul tău este confortabil cu ea la gât. Dacă observi că este prea sensibil și că arată un comportament depresiv sau foarte nesigur deîndată ce i-ai pus zgarda antilătrat la gât, atunci se poate ca aceasta să nu fie chiar cea mai bună soluție pentru el.

Articolul Cum să alegi cea mai bună zgardă antilătrat apare prima dată în Cutiamica.ro.



This post first appeared on Cutiamica, please read the originial post: here

Share the post

Cum să alegi cea mai bună zgardă antilătrat

×

Subscribe to Cutiamica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×