Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

BERLIINI, TOUKOKUU JA LOMA

Olimme toukokuun alussa tosiaan siskoni kanssa Berliinissä Adelen keikalla, josta jo kerroinkin. Viisi päivää saksanmaalla vierahti erittäin rennoissa merkeissä – ei oikeen tehty mitään.

Ja se oli ihanaa.

Kun jossain kaupungissa on käynyt riittävän monta kertaa, voi unohtaa pakollisen nähtävyydestä toiseen-säntäilyn ja keskittyä vain rentoutumiseen. Me lähinnä vain söimme, istuskeltiin terasseilla, pyöräiltiin sinnetänne intuition ohjaamana, hengattiin Berliinissä asuvan ystävämme kanssa, maalailtiin omia lomakuvia guassiväreillä ja käytiin muutamassa näyttelyssä ja museossa.

Shoppailukin jäi minimiin. Tai noh, vietettiin kyllä yli kolme tuntia Uniqlossa, kröhöm, Mutta siinäpä se.

Ei ihan noudatettu Berliinissä maassa maan tavalla-sanontaa, sillä emme käyneet kertaakaan clubbailemassa. Siinä olisi ollut jo liikaa suorituksen makua. Pyöräiltiin kyllä Berghainin ohi ja ihmeteltiin sunnuntai-iltapäivällä tamppaavia technotyyppejä ja hipstereitä ja jatkettiin matkaa.

Berliini_22DSCF9621DSCF9632DSCF9623-2Berliini_2Berliini_24Berliini_23DSCF9676

Toukokuussa matkustaminen on kyllä mainio idea, silloin saa matkustettua kesäsesongilla ilman, että joutuu uhraamaan päiviä Suomen lyhyestä ja ihanasta kesäsesongista. Silloin kun pohjolassa hiirenkorvat ovat vielä tuloillaan, on muualla Euroopassa (yleensä) ihan täydellinen kesäsää: lämmin ja aurinkoinen T-paitakeli. Se hiostava ja ahdistavan kostea keskikesän megakuumuus puuttuu. Ensi toukokuun Euroopanreissu on jo suunnitteilla.

Välillä meidän Berliinin reissulla oli kyllä vähän liiankin kuuma, mutta onneksi pyöräily on täydellinen ratkaisu kuumuuteen tällaiselle viikinkiveriselle kuumuudenvihaajalle: pyöräillessä ympärillä pauhaa koko ajan henkilökohtainen ilmastointi, sillä kevyt tuulenvire iholla toimii hiostavuuden karkottajana. Heti kävellessä hiostavuus palasi, kun ilma seisoi ympärillä ja aurinko paistoi.

Muutenkin pyörien vuokraaminen lomareissulla on ihan parasta: pyörän selästä kerkeää näkemään huomattavasti enemmän juttuja verrattuna kävelyyn. Pyöräillessä näkee sellaisia paikkoja, jolla normaalisti ei tulisi todellakaan käytyä Vaan menisi niiden paikkojen ohi esimerkiksi metrolla tai junalla. Pyörien vuokraamisessa ehkä isoin plussa on se, että illalla jalat eivät ole yhtään poikki (kuten yleensä kaupunkilomalla) ja muutenkin illalla on vielä energiaa tehdä vaikka mitä sängylle kaatumisen sijaan.

Monet arkailevat pyörien vuokraamista suurkaupungeissa – ihan turhaan. Jos on koskaan pyöräillyt Helsingissä, niin pyörällä pärjää lähestulkoon missä vaan. Itse olen vuokrannut pyörän Berliinin lisäksi myös esimerkiksi Pariisissa, New Yorkissa, Amsterdamissa ja Kööpenhaminassa ja voin sanoa, että Helsinki on pyöräilyn kannalta mielestäni vaarallisin ja hankalin kaupunki. Sinne vaan rohkeasti liikenteen sekaan! Lomalla ajovauhti on normaalia hitaampaa – ja turvallisempaa – köröttelyvauhtia, koska samalla pitää pystyä ihmettelemään matkan varrelle sattuvia juttuja.

Tässä yksi konkreettinen Berliini-vinkki: olen loputtoman kiinnostunut Berliinin historiasta, ja kävimme opastetulla englanninkielisellä kierroksella toisen maailmansodan aikaisessa siviilibunkkerissa, joka on rakennettu vieläkin käytössä olevan metroaseman alle. Kierros oli supermielenkiintoinen! Kierrokselle ei tarvitse ilmoittautua, vaan liput voi ostaa Gesundbrunnen-metropysäkin vieresestä pisteestä. Lisätietoa Berliner Unterwelten-kierroksesta löytyy täältä.

Ruokavinkki: Berliinin parhaimmat dönerit löytyy Mustafa’s Gemüese Kebab-kojulta. Hot tip: Jono on lyhimmillään juuri ennen lounasaikaa. Kannattaa jonottaa. Kokeiltiin muitakin dönerkojuja, mutta eivät ne vaan olleet yhtä hyviä.

Juomavinkki: olut. Missä vaan, milloin vaan. Saksalaiset osaa panimohommat.

*sihauttaa oluen auki työaikana muistellessaan Berliinin reissua*This post first appeared on Musla | Musla, please read the originial post: here

Share the post

BERLIINI, TOUKOKUU JA LOMA

×

Subscribe to Musla | Musla

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×