Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Crème Ninon al fresco

Meillä oli mökillä vieraita, kaksi ystävää ja heidän kuuden kuukauden ikäinen vauvansa, Tuukan kummipoika. Käytiin rannalla, vauvat nukkuivat päiväunia, oli kuuma, mutta ei hyttysiä, eikä viime kesän ampiaisia.

Uitiin meressä, vesi oli tosi lämmintä.

Meidän pihalla oli ennen lipputanko, inhosin sitä. Sen valkoinen runko lävisti puutarhamaiseman, jasmikkeen ja sen takana kasvavat männyt. Tänä kesänä ollaan tutustuttu kylältä yhteen Pekkaan, joka rakentaa meille saunalle terassin. Pekka otti myäs lipputangon alas kun pyysin ja sahasi sen jollain rautasahalla irti betonituestaan. Ihanaa! Mun äiti on järkyttynyt, sen mielestä lipputanko on mahtava asia.

Tuukka yrittää löytää netistä sähköisen kärpäslätkän. Musta tuntuu että ne on laittomia nykyään. Mä yritän etsiä kivan näköistä kärpäsverhoa oveen. Niitä ja kauniita sadevesiämpäreitä on vaikea löytää.

Tehtiin lounaaksi yksi päivä Crème Ninon-samppanjahernekeittoa. Oli ihan sairaan hyvää ja helppo tehdä. Suomalaiset laittaa hernekeittoon isoja kimplaeita kinkkua ja sinappia, ranskalaiset käyttää tuoreita herneitä ja maustaa sen samppanjalla. Tykkään molemmista.

Toin mökille Iittalan pellavan väriset lasit. Pellava on Iittalan tämän vuoden vuosiväri ja mun suosikki. Meillä on käytössä Raami-lasit, Kartio-kaadin ja pienet kastehelmilautaset erilaisten kirppislautasten kanssa.

Myös Alvar Aalto -sarjan maljakot pellavan värissä ovat upeita. Varsinkin tämä iso maljakko on upea ja ehkä kaikista maljakoista käytännöllisin. Siihen sopii isot sidotut kimput, mutta myäs sekalaiset oksat ja heinät. Keväällä leikkasin omenapusta siihen oksia.

Pellavan sävy sopii hyvin yhteen melkein kaiken kanssa.Toivoisin, etä tämä väri jää Iittalan valikoimaan pitkäksi aikaa. Myös Ainon aalto-sarja tässä sävyssä on mun mielestä ihana.

Iittalan lasivärikirjasto sisältää tuhansia värireseptejä. Joka vuosi kirjastosta valitaan yksi ajankohtainen sävy, vuosiväri.

”Vuoden 2020 lasiväri pellava on saanut inspiraationsa tuulessa huojuvista pellavapelloista ja viileästä raikkaudesta, jonka pellavavaatteet tuovat kuumana kesäpäivänä.”

On kivaa kattaa lounas ulos ja laittaa pöytäliina. Morris nukkuu kahdesta kolmeen tuntiin keskellä päivää, silloin usein syödään lounasta ja loikoillaan tai tehdään tosi nopeasti jotain vaativia puutarhahommia, mitä ei saa aikaiseksi, kun Morris on hereillä.

Ihan kesä. Tuntuu taas, että on aikaa oikeesti elää, tehdä sellaisia asioita, joita elämässä pitäisi tehdä: laittaa ruokaa, tavata ystäviä, olla perheen kanssa jotenkin läsnä hetkessä.

The post Crème Ninon al fresco appeared first on Musla.This post first appeared on Musla | Musla, please read the originial post: here

Share the post

Crème Ninon al fresco

×

Subscribe to Musla | Musla

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×