Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

METSÄRETKELLÄ NUUKSIOSSA

Päätimme aurinkoisena lauantaina lähteä retkelle Nuuksion kansallispuistoon Kirsikan, Kirsikan miehen Tuukan ja ystävämme Ollin kanssa. Vakuutuin siitä, että päivä metsässä vaellellen ja eväitä syöden on päivä parhaiten vietetty.

Ilmeisesti alkuperäinen suunnitelmamme oli kävellä Haukkalammen nuotiopaikalle, mutta jollain tavalla ehdimme eksyä tällä lyhyellä matkalla, ja ajauduimme vain kauemmas siitä. Jäimme myös hetkellisesti jumiin peilijäiseen mäkeen, josta osa muista retkeilijöistä liukui alas joka kerta yrittäessään päästä huipulle. Näiden haasteiden jälkeen päätimme patikoida Kattila-nimiselle nuotiopaikalle, joka sijaitsi vähän kauempana keskellä metsää. Pidempi kävely oli super virkistävää ja metsäpoluilla oli todella kaunista, joten oli oikeastaan hyvä että alkuun eksyimme. Poluilla tuli vastaan paljon juoksijoita ja päätin, että kun loputkin jäät ja lumet sulavat, menen itsekin lenkkeilemään keskelle metsää.

musla7IMG_9923IMG_0082IMG_9916
Kun saavutimme Kattilan nuotiopaikan, oli retken paras osuus lähellä: eväät. Mukanamme oli kaakaota, kahvia, Elovenan puurokupit ja niihin pakastemarjoja, hedelmiä, täytettyjä rieskoja sekä popcorneja. Tarkoitus oli tehdä poppareitakin nuotiolla, mutta innokas yrityksemme paloi kirjaimellisesti pohjaan. (Yritys oli todellakin innokasta; istuimme hiljaa vierekkäin ja luulimme jatkuvasti kuulevamme popcornin poksahdusääniä.) Taisimme saada viisi valmista valkoista popcornia.

Kirsikan tekemissä herkku eväsrieskoissa oli ruohosipulilevitettä, tomaattia, rucolaa ja cheddar juustoa. Grillasimme niitä ritilällä niin kauan että juusto suli ja leipä sai ruskean pinnan. Pähkinän makuiseen puurokuppiin kaadoin kylmää punaista maitoa ja pakastemustikoita ja vaahterasiirapin makuiseen sekoitin kuumaa kaakaota, mmm.. kuuma vaahterasiirappi-suklaapuuro.

musla1IMG_0023IMG_0049puurolisukkeetIMG_9954musla5IMG_0009musla6IMG_9945IMG_0062IMG_9917IMG_0158IMG_0139IMG_0089IMG_0087musla2IMG_0041musla4
Reppu – Fjällräven, merinovilla lapaset – Vaiko, nokipannu, kattila, mukit ja kierrätetystä muovista tehdyt kipot – Partioaitta, teesihdit – Bellocq

Visit Espoon sivuilta löytyy lisätietoa Nuuksiosta ja sieltä löytyvistä patikointireiteistä sekä siellä järjestettävistä tapahtumista. Myös opastettuja retkiä ja ohjelmapalveluita on paljon; en tosiaan tiennyt aikaisemmin, että Nuuksiossa järjestetään muunmuassa metsäjoogaa ja rumpupajoja. Kansallispuistossa voi myös yöpyä laavussa tai kelohonkamökissä luonnon keskellä (tai tietty teltassa). Enni kertoi yöpymisestään ja pöllökokemuksestaan Nuuksiossa täällä.

Oon super inspiroitunut; seuraavaksi on pakko päästä nukkumaan, joogaamaan ja rummuttamaan keskelle metsää.This post first appeared on Musla | Musla, please read the originial post: here

Share the post

METSÄRETKELLÄ NUUKSIOSSA

×

Subscribe to Musla | Musla

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×