Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Viisi vinkkiä positiivisempaan arkeen

Kukapa ei haluaisi elää onnellisempaa ja positiivisempaa elämää! Joskus positiivisuus voi tuntua kuitenkin haastavalta, jopa vaikelta ja imelän positiiviset Pinterest-iskulauseet ärsyttäviltä.

Omia ajattelumallejaan tarkastelemalla ja kehittämällä voi kuitenkin oppia uusia tapoja, jotka lisäävät mielen hyvinvointia.

Rosa Nenosen  Pilots Helsinki -yritys on moderniin psykologiaan pohjautuva taitavan ajattelun akatemia. Eri alojen ammattilaisten muodostama Pilots Helsinki tarjoaa laajan valikoiman kursseja omasta henkisestä hyvinvoinnistaan ja kasvustaan kiinnostuneille. Tässä Rosan viisi toimivaa ja järkevää vinkkiä parempaan ja postiviisempaan mielenmaisemaan.

Positiivisuudesta puhuttaessa on hyvä muistaa, ettei tavoitteena suinkaan ole se, että meidän tulisi olla koko ajan iloisia ja onnellisia – se on mahdotonta! Vaikeat tunteet kuuluvat elämään, ja niiden kieltäminen tai torjuminen voi olla vahingollista yksilölle. Tunteet – myös ne vaikeat – Ovat meille hyödyllisiä. Jos sivuutamme toistuvasti tunteitamme, emme voi tietää, mitä haluamme tai mikä on itselle merkityksellistä.

Tunteiden ymmärtäminen ja johtaminen on tärkeää, koska tunteet viestivät aina jostakin.

Vinkki: Jos haluat tietää lisää, lue tämä.

Ihmisen negatiivisuuden taustalla on looginen syy: Evoluutiossa ovat pärjänneet parhaiten ne, jotka ovat nähneet mahdolliset uhkat ennakolta, eli toisin sanoen maalanneet piruja seinälle.

Positiivisten asioiden huomioiminen ei ole ollut samalla tavalla elinehto yksilöille, kuin negatiivisten asioiden huomioiminen. Esi-isiemme oli aina varauduttava pahimpaan; milloin leijona oli havaittu leirin tuntumassa ja milloin taas kuivuus uhkasi näännyttää. Aivomme ovat siis kehittyneet huomioimaan negatiiviset asiat vahvemmin kuin positiiviset. Tunnemme enemmän mielipahaa rahan menettämisestä kuin iloa saman rahasumman saamisesta. Tai jos saamme usean positiivisen kommentin ja yhden negatiivisen kommentin, niin mieleemme jää vain se negatiivinen.

Vinkki: Vahvista positiivisuutta kiitollisuuspäiväkirjan avulla. Kirjoita joka ilta ylös kolme positiivista asiaaa, mitä päivän aikana on tapahtunut ja mistä olet kiitollinen. Aivot ovat muokkautuvat, ja näin ne oppivat huomioimaan positiivisia asioita entistä vahvemmin.

Me kaikki tiedämme, että negatiivisessa mielentilassa kaikki, mikä voi mennä pieleen, menee varmasti pieleen. Sen sijaan positiivisessa mielentilassa kaikki vaikuttaa sujuvan sulavammin.

Psykologian professori Barbara L. Fredrickson:in tutkimukset ovat osoittaneet, että kyse ei ole magiasta tai hyvästä tuurista. Negatiivisuus kaventaa ajatteluamme niin paljon, että itsestäänselvyydetkin menevät meiltä ohi ja teemme virheitä. Aiheutamme itsellemme lisää stressiä ja ongelmia. Positiiviset tunteet taas laajentavat ajatteluamme niin, että huomaamme hyödylliset yksityiskohdat ja saamme luovia ideoita (broaden and build theory). Tällä tarkoitetaan sitä, että maksimoimme ajattelumme.

Vinkki: Varaa tietty aika päivästä jolloin voit murehtia rauhassa. Murehtiminen tuntuu hyvältä, mutta älä anna huolien pilata koko päivää, vaan varaa niille oma hetkensä. Kirjoita ylös tai puhu ystävällesi (mutta muista, että ystävätkin väsyvät). Ole konkreettinen: mitkä asiat huolestuttavat ja mitä voin tehdä niille? Erota asiat, joille voit oikeasti tehdä jotakin niistä, joihin et voi vaikuttaa. Älä vain murehdi, vaan tee myös toimintasuunnitelma.

Ihmisellä on keskimäärin 50 000 ajatusta päivässä, joista 80% on negatiivisia tai itseä väheksyviä. Kiinnitämme harvoin huomiota siihen mitä ajattelemme, tai jos huomioimme negatiiviset ajatuksemme, meillä on tunne, ettemme Voi Vaikuttaa niihin. Ajatukset jäävät usein kiertämään negatiivista kehää, eikä ulospääsyä tunnu löytyvän. Ensimmäinen ja tärkein askel on kiinnittää omaan ajatteluun huomiota – kuinka negatiivista ja syyttelevää se on? Tai ainakin kannattaa tehdä ero sen  välille, mikä on faktaa ja mikä omaa arviointia tilanteesta ja itsestä. Näin voi oppia huomaamaan, miten oma mieli toimii.

Vinkki: Mieli ei tunne EI -sanaa, eli jos yritämme kieltää itseämme ajattelemasta jotakin tiettyä asiaa niin se vain vahvistaa otettaan. Kieltämisen sijasta korvaa tai kyseenalaista ajatus.

Jo lapsena omaksuttu asenne vaikuttaa merkittävästi siihen, miten ihminen näkee itsensä ja omat mahdollisuutensa.

Muuttumattomuuden mielenlaadun omaavat uskovat, että emme voi vaikuttaa syntymässä saamiimme ominaisuuksiin. Tärkeintä on näyttää ulospäin virheettömältä, älykkäältä ja menestyvältä. Todellisuudessa he ovat usein alisuoriutujia, koska eivät uskalla kurkottaa parhaimpaansa epäonnistumisen tai oman maineensa menettämisen pelossa. He hakevat jatkuvasti vahvistusta omille kyvyilleen ja taidoilleen ulkopuolelta. Heillä on taipumusta perfektionismiin ja sitä kautta uupumiseen ja masennukseen.

Kasvun mielenlaadun omaavat puolestaan uskovat, että yksilön ominaisuudet kehittyvät harjoittelun myötä. Tärkeintä on oppia ja kehittyä vaikeuksista huolimatta. Tämänhetkinen tilanne on vain lähtökohta. On mahdotonta ennustaa mitä voimme saavuttaa vuosien intohimon, ahkeroinnin ja harjoittelun myötä.

Vinkki: Pilotsin Mieli menestyksen tiellä -workshopissa opimme tunnistamaan ja muuttamaan mielenlaadun, joka vie meitä parempiin saavutuksiin positiivisen, kasvun asenteen avulla.

Psst! Myös Rosan oma blogi on kiinnostavaa luettavaa. Löydät sen täältä

The post Viisi vinkkiä positiivisempaan arkeen appeared first on Musla.



This post first appeared on Musla | Musla, please read the originial post: here

Share the post

Viisi vinkkiä positiivisempaan arkeen

×

Subscribe to Musla | Musla

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×