Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Puutarhasuunnitemia: siemenet, leikkokukat ja luettavaa

Löysin James Fentonin kirjan A Garden From a Hundred Packets of Seeds tilatessani Pleasure Garden -lehden kakkosnumeroa. (Ensimmäinen numero on osoittautunut vähän paremmaksi, vaikka on uudessakin ihania kuvia ja oikeasti kiinnostavia artikkeleita.) Fentonin  kirjassa on vain noin 70 sivua ja kirjan nimi kertoo sisällöstä melkein kaiken olennaisen. Se on kuitenkin lisäksi myös hurmaavan nokkela, kevyt ja informatiivinen. Näin sitä kuvaillaan nettikaupassa:

”– A  light-hearted essay, describing a hundred plants he (Fenton) would choose to grow from seed. Flowers for colour, size, or exotic interest; herbs and meadow flowers; climbing vines and tropical species. It is a happy, stylish, thought-provoking exercise in good principles, which exudes that rare thing: common-or-garden sense about gardens.”

Innostuin kirjasta, koska Tilasin juuri siemeniä kevättä varten. Istutin viime syksynä ison joukon perennantaimia, mutta keväällä aion kokeilla myös siemenien kylvämistä ensimmäisen kerran. Syy siemenien tilaamiseen oli, etten löytänyt persikan värisiä sormustinkukkia mistään taimina. Lopulta tilasin sekä persikan että aprikoosin värisiä siemeniä Kalifornialaisesta nettikaupasta. Siemenet saapuivat viime viikolla samana päivänä Garden Editin ja siemenkirjan kanssa.

Siement on pakattu pieniin pusseihin ja ne postitettiin kirjekuoressa. Jokaisen pussin takana on kylvöohjeet. Tuntuu ihanalta ajatella jo kevättä ja kesää. Olen uuden harrastukseni myötä oppinut nauttimaan talvesta uudella tavalla, sillä odotan ja ajattelen niin paljon uutta sesonkia, että talvi tuntuu entistä kevyemmältä.

Haluaisin istuttaa tilaamieni siemenien lisäksi näitä vaaleanpunaisia unikoita.

Sormustinkukka näyttää parhaalta muiden perennaryhmien seassa. Isona joukkona, ilman muita kasveja ympärillään, niiden parhaat puolet eivät jotenkin korostu. Näyttää liian alienilta.

Odotan tosi paljon omasta pihasta poimittujen kukkakimppujen sitomista. Sain Muslan yhteistyökumppanilta, Iittalalta, pari uutta maljakkoa. Tämän hetkinen suosikkini ovat uudet kapeat aaltomaljat. Niin hienot; ihana 50-luvun muotokieli. Voin kopioida sitten tämän kimpun. (Tilasin tota Magic Fountain -kukan siementä kolmessa eri värissä: ihan tumman sinistä, ihan vaalean sinistä ja laventelia.)

Tällaiseksi haluan tulla vanhana.

Tää instatili inspiroi. Erityisen ihania värejä, persikkaa ja puuteria.

The post Puutarhasuunnitemia: siemenet, leikkokukat ja luettavaa appeared first on Musla.This post first appeared on Musla | Musla, please read the originial post: here

Share the post

Puutarhasuunnitemia: siemenet, leikkokukat ja luettavaa

×

Subscribe to Musla | Musla

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×