Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Viherpeukalo parvekkeella

Kesti vain viisi vuotta ennen kuin tajusin ottaa pienen rappukäytävämme tuuletusparvekkeen hyötykäyttöön. Parveke on kooltaan ehkä kaksi ja puoli neliömetriä, eli pieni, eikä se ollut ennen make-overiaan mitenkään erityisen viihtyisä. Parveke on tarkoitettu tuuletusparvekkeeksi, mutta kukaan ei koskaan tuuleta siellä mitään. (Paitsi tupakkaa joskus.) (Minä ja Enni.)(Se on ihan kyltillä kylläkin kielletty.)

Tilasin kaikki kasvit, mullat ja ruukut Viherpeukalot -nettikaupasta. Se oli neronleimaus, sillä en joutunut itse kantamaan mitään, vaan posti toi kaikki tilaamani tarvikkeet suoraan kotiovelle, neljänteen kerrokseen, kiitos vaan!

En tiedä miksi olin niin hämmästynyt siitä, että kasveja voi tilata netistä, voihan kaiken muunkin nykyään. Valitsin parvekekukat nettikaupasta ja ne saapuivat pahvilaatikoihin huolellisesti pakattuina. (Mukana laatikot, ruukut, kasvit ja multaa.) Laatikoiden sisällä kasvit olivat täysin vahingoittumattomia ja siistissä järjestyksessä. Olin epäillyt, ettei näin olisi, yllätyin iloisesti.

Aion tilata samasta osoitteesta taimia myös kesämökille. (Malvaa, kurjenmiekkoja, Kreetantulppaaneja, näitä narsisseja ja karhunvattupuskan ainakin.)

VÄRIKOODI
Valitsin parvekkeelle kylmiä sävyjä; violettia maksaruohoa, viloettiin taittavaa apilaa, hortensiaa ja laventelia. Päätöksen takana ei ollut mitään syvällistä, halusin Vain muhkeita hortensioita ja pidin eniten vaaleanpunaisista.

Jos ilta-aurinko osuisi parvekkeelle, olisin ehkä valinnut jotain lämpimämpää, ehkä kanervaa ja jotain preeriaheiniä, joista tulee mieleen intiaanikesä. Mikään ei tietenkään ole lopullista. Ensi vuonna tilaan ehkä preeriaheiniä ja muotoon leikattuja pieniä pensaita, saa nähdä.

APILAA
Hitusen taikauskoisen ajattelen niiden tuovan onnea, vaikka kyseessä ei ole neliapila. Olen alkanut lottoamaan säännöllisesti joka viikko. (Latasin Veikkauksen aplikaation ja en malta odottaa, että voitan 37 miljoonaa!)

Koristeapilat ovatkin nyt ehkä suosikki kasvini parvekkeella. Ne aukeavat päivällä ja menevät suppuun illan suussa. Saapuessaan, ne olivat vielä vain lehtiä, kauniita niinkin, Mutta Nyt parin viikon aikana niihin on ilmestynyt myös kukkia. Kasvien hoidossa hauskinta on muutos ja kasvun ja kehityksen seuraaminen.

KIERRÄTYS
Parvekkeellani monet kasvit ovat monivuotista. Tosin kysyessäni itseltäni viisaammilta, voiko koristeapila talvehtia, sain vastaukseksi vain “ ehkä”. Uskon, että jos saan ne talvehtimaan, se on merkki lähenevästä lottovoitosta. Olisipa se Eurojackpot -voitto, eikä tavallinen.

Ilmojen kylmetessä aion viedä ainakin maksaruohot, elefanttiheinät ja laventelin kesämökille talvehtimaan. Ne voi kaivaa maahan vielä niin kauan, kun yöllä ei tule routaa.

KERROKSIA
Tilasin ensin vain lattialle ruukkuun istutettavia kukkia, mutta huomasin pian, että parvekkeen kaiteeseen kiinnitettävät laatikot suojaisivat parveketta masentavilta maisemilta: kadulle parkkeeratuilta autoilta. Tilasin laatikoihin jalokelloja ja petuniaa ja roikkuvaa murattia mahdollisimman hyvän suojan saavuttamiseksi.

Lisäksi valitsin lattialle korkeita ja matalia lajikkeita. Korkean laakeripuun ja sen juurelle apilaa ja maksaruohoa. Korkeita hortensioita ja niiden juurelle maahan valuvaa murattia ja yläspäin kasvavaa heinää.

MUMMON KUKAT
Petunia on ennen ollut ”äh, miten tylsä kasvi” -listallani, mutta nyt rakastan sitä! Se on runsas ja värikäs ja jotenkin iloinen ja ihana. Kaikenlainen vapautuminen ja ei-vakavuus kiinnostaa (pukeutumisessa, puutarhassa, töissä ja elämässä) ja jotenkin petunia vaikuttaa erityisen sympaattiselta ja ei-vakavalta.

Myös pelargonia on kasvi, jota ennen halveksin sen tavallisuuden takia, tai niin luulin, todellisuudessa olin vain välinpitämätön hölmö! Pelargonia on ihanin! Olen nähnyt joitain aivan ihastuttavia ikkunanlautaistutuksia ja parvekkeita, jotka ovat täynnä punaista pelargoniaa ja ne ovat olleet todella hienoja. Voih, miten sokea olenkaan ollut.

Jo kukkia istuttaessani naapurit pysähtyivät ovelle juttelemaan ja kaikki ilahtuivat uudesta olohuoneestamme. Jätin samassa kerroksessa sijaitsevan kotimme oven auki ja kävelin ilman kenkiä rappukäytävässä. Ihan kuin olisin saanut 10 uutta neliömetriä kotiin!

Ensi viikolla aion kutsua Ennin meille yömyssylle.

The post Viherpeukalo parvekkeella appeared first on Musla.This post first appeared on Musla | Musla, please read the originial post: here

Share the post

Viherpeukalo parvekkeella

×

Subscribe to Musla | Musla

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×