Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

PIKKULAUANTAI: HOME MADE GATORADE

Usein arki-iltaisin, ollessani kotona työpäivän jälkeen, haluaisin juoda lasin viiniä tai cocktailin, Mutta en välttämättä tahtoisi mitään alkoholipitoista. (Nyt, 31-vuotiaana voin saada epäilyttävästi krapulaa muistuttavan päänsäryn jo yhdestä lasista viiniä. Se on traagista.) Päinvastoin, joisin mielelläni jotain nesteyttävää, ihon hyvinvointia ja unenlaatuani edistävää. Jotain sokeritonta iltamocktailia.

Tein internetin uumenissa tutkimustyötä ja etsin erilaisia alkoholittomia cocktailinkorvikkeita. Hyvä cocktailinkorvike on jollain tapaa hapan tai kitkerä maultaan, ettei sitä ei voi kulauttaa kurkusta yhdellä huikalla, vaan sitä täytyy voida siemailla hitaasti. Sen pitää olla hyvää, mutta ei liian helppoa juotavaa.

Unelmieni “mocktail” ei myöskään sisällä paljon sokeria ja sen voi valmistaa helposti – kombuchat ja muut pitkään hapatettavat etikkajuomat eivät siis tule kysymykseen. Vastauksia etsiessäni törmäsin amerikkalaisiin terveysblogeihin, joissa superluomuperheenäidit jakavat parhaita reseptejään ja löysin etsimäni: itse valmistettava, sokeriton Gatorade!

Ajattelin ensin, että hyi hitto, miksi kukaan haluaisi juoda jotain Gatoradea. Sitten luin erilaisia reseptejä ja kiinnostuin pikkuhiljaa. Näissä resepteissä valmistettiin siis juomaa, jonka tarkoituksena on maksimaalinen nesteytys ja hivenaineiden kehoon tuominen nesteen muodossa.

Nesteenä resepteissä käytettiin kookosvettä tai vihreää teetä. Sekaan laitettiin suoloja ja magnesiumjauhetta, makeutusainetta tai hunajaa. Päätin testata.

musla_pikkulauantai_gatorade

Mustikkainen mango Gatorade

1 jauhettu magnesium kapseli
puolikas teelusikka hyvälaatuista suolaa
kaksi ruokalusikallista steviaa
2 ruokalusikallista vihreää mango sencha -teetä
veriappelsiinin mehu
puolikas sitruunan mehu
desilitra jäisiä mustikoita

Valmistin oman versioni vihreään mango sencha -teehen, koska se on ihanan makuista. Kiehautin kaksi desilitraa vettä ja sekoitin teelehdet kuumaan veteen. Lisäsin teelusikallisen suolaa ja ajattelin, että hyi, tästä tulee karsea litku. Annoin teen hautua sillä aikaa, kun puristin yhden pienen veriappelsiinin mehun ja yhden puolikkaan sitruunan mehun lasiin. Murskasin yhden magnesiumkapselin morttelissa ja ajattelin taas, että hyi ja sekoitin magnesiumjauheen sitruksien mehuun. Sitten siivilöin teevedestä teelehdet ja sekoitin joukkoon puolilitraa kylmää vettä, vähän steviaa makeutukseksi. Lopuksi sekoitin teehen myös sitruksisen magnesium-mehun.

Neste oli nyt lämpötilaltaan haaleaa ja väriltään vihertävän kellertevää. Olin kiehauttanut vain pienen määrän teevettä ja hauduttanut siinä runsaan määrän teetä, jotta seoksesta tulisi vahvaa, mutta saisin nesteen jäähtymään nopeasti. Laitoin cocktailsheikkeriin desilitran jäisiä mustikoita ja kaadoin kotitekoisen Gatorade-juomani sheikkeriin ja ravistelin juomaa voimakkaasti, kunnes sheikkeri tuntui kylmältä. Kun kaadoin lasiin valmista juomaa siivilän läpi, olivat mustikat värjänneet juoman punaiseksi ja kaikki magnesiumjauheen klimpit olivat sekoittuneet juomaan ja kadonneet.

Ennen juoman maistamista ajattelin, että tämä on varmasti tyhmin testi minkä olen ikinä tehnyt ja ettei ikinä pitäisi lukea mitään terveysblogeja. Mutta juoma oli oikeasti tosi hyvää! Se maistuu etäisesti joltain mineraaliporejuomalta, jota olen joskus maistanut, makealta ja suolaiselta. Tai oikeammin, suoloiselta, mutta myös mustikkaiselta ja mangoiselta ja vihreältä teeltä.

Alkuperäisen reseptin katsoin täältä. Siellä puhutaan elektrolyyteistä ja terveysvaikutuksista, mutta itse olen iloinen siitä, että keksin alkoholittoman ja sokerittoman keskiviikkoisen after work -juoman, jonka tekemiseen menee vain muutama minuutti.This post first appeared on Musla | Musla, please read the originial post: here

Share the post

PIKKULAUANTAI: HOME MADE GATORADE

×

Subscribe to Musla | Musla

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×