Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum faci ca blogul tau sa arate ca un site elegant

Tot mai multe persoane aleg sa-si lanseze propriul blog, fie pentru ca au idei si ganduri pe care simt nevoia sa le impartaseasca lumii, fie pentru ca au o pasiune si vor sa o promoveze. Daca si tu ai un blog, trebuie sa stii ca exista cateva modalitati prin care il Poti face sa arate ca un website elegant si profesionist.

Imaginea Unui site conteaza enorm pentru utilizatori. Gandeste-te ca si tu ai intrat de nenumarate ori pe unele site-uri si ai iesit la fel de repede, cand ai vazut ca au un design slab si dificil de utilizat. Iata ce poti face pentru ca bogul tau sa arate ca un site.

1. Personalizeaza-ti domeniul

Primul lucru pe care trebuie sa il faci, Daca Vrei sa scapi de aspectul de blog-like, este sa-ti cumperi un domeniu. Odata ce ai domeniul, URL-ul se va transforma din numeblog.blospot.com sau numeblog.wordpress.com in numeblog.ro (.com, .net, .org etc). In acest fel, site-ul tau va arata mai profesionist si poate dobandi un plus de autoritate. 

2. Alege o tema eleganta

In general, temele gratuite Sunt cele mai banale si nu ar fi de mirare daca le-ai vedea si la alte bloguri. Daca Vrei sa iesi in evidenta si sa dai blogului tau un aspect de site, incearca sa cauti o tema eleganta, cu un design mai apropiat de cel al unui website. Orienteaza-te spre teme in culori simple, placute ochiului. In ziua de azi temele cu o singura pagina sunt in trend. 

3. Elimina elementele specifice unui blog

Anumite widgeturi si elemente sunt specifice unui blog, insa daca vrei ca spatiul tau virtual sa aiba un look mai profesionist, ai putea renunta la ele. Arhiva blog, calendarul, sectiunea de comentarii care apare sub fiecare postare, linkul “Abonati-va la: Postari (Atom)” sunt cateva dintre elementele de care te poti lipsi cand vrei ca blogul tau sa arate ca un website.

4. Creeaza un meniu util

Pentru o imagine clara a activitatii pe care o promovezi pe blog, ar fi indicat sa creezi un meniu specific unui website de prezentare. Acesta va ajuta utilizatorul sa navigheze mai usor pe blog si sa gaseasca rapid informatiile de care are nevoie. Nu este nevoie sa te complici cu un numar mare de pagini. Este suficient sa ai butoanele “Despre noi”, “Servicii” si “Contact”. Suplimentar, poti adauga “Portofoliu”, “Preturi” sau “Sfaturi utile”.

5. Customizeaza footerul

In general, footerul contine o multime de detalii specifice blogului, detalii care au legatura cu postarile si comentariile, printre altele. Daca vrei sa ai un blog cu aspect de website, este nevoie sa modifici footerul, adica sa elimini anumite widgeturi. De exemplu, poti renunta la “Recent Posts”, “Recent Comments” si “Archives” si poti adauga “Pages”, pentru ca paginile din meniu sa se regaseasca si in footer.

6. Adauga butoane de social media

Butoanele de social media sunt foarte importante, asadar adauga-le la fiecare postare si pe homepage. De altfel, pe pagina de start poti pune si casuta de Facebook, asa cum vezi la multe website-uri.

Daca vrei sa te ocupi singur de web designul blogului/site-ului tau, trebuie sa ai rabdare si sa experimentezi diferite stiluri. Tutorialele video iti pot fi de ajutor in acest caz.This post first appeared on Web Design, please read the originial post: here

Share the post

Cum faci ca blogul tau sa arate ca un site elegant

×

Subscribe to Web Design

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×