Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Tendinte web design 2016

Dupa un 2015 in care Web Design-ul a insemnat, in mare parte, crearea unor site-uri responsive, cu versiuni mobile friendly, 2016 vine cu idei suplimentare, toate menite a imbunatati experienta utilizatorilor.

Designul plat

Designul plat sau flat design se afla in acest moment in plina ascensiune si va fi una dintre principalele tendinte in 2016. Practic, este vorba despre un design web minimalist, bidimensional, simplu, dar in acelasi timp atractiv, atat Prin continut, cat si prin dispunerea elementelor vizuale. Rokivo.com este un exemplu de web design plat. Fundalul gri si fonturile de dimensiuni diferite sunt suficient de simple, dar in acelasi timp suficient de placute ochiului. Iar imaginea de fundal care apare dupa cateva secunde este exact elementul necesar pentru a sparge monotonia si banalul.

Scroll-ul lung

Cu hegemonia Facebook-ului si a designului pentru mobil tot mai adanc inradacinate, nu este de mirare ca in 2016 web design-ul va imbratisa layout-ul cu scroll lung. Un astfel de design nu este lipsit de riscuri, mai ales daca divizarea sectiunilor este incerta sau daca intra in discutie si alte efecte animate. Scroll-ul lung poate deveni obositor la un moment dat, insa acest aspect are toate sansele de a fi imbunatatit in 2016, deci merita o sansa.

Meniul ascuns

Clasica bara de meniu era principala zona de ghidare a utilizatorului pe site. Pana acum vreo doi ani, cand web design-ul a popularizat meniul ascuns, cunoscut si sub denumirea de meniu hamburger. Intregul meniu comprimat intr-un singur icon este tipic pentru designul mobil, ceea ce ne arata din nou cat de mult influenteaza mobile device-urile Web Designul in ansamblul sau.

Fundalul video

Video-urile reprezinta, in momentul de fata, una dintre cele mai bune modalitati de atragere a atentiei. Cu cat este mai bine realizat si cu cat reuseste sa transmita utilizatorului o stare (emotie, bucurie, empatie, suspans etc), cu atat siteul respectiv sau brandul/compania are sanse mai mari sa ramana intiparit(a) in minte.

Suprapunerea headline-urilor si a icon-urilor peste backgroundul video adauga un plus de dinamism designului si, cel mai probabil, va fi miscarea castigatoare in fata competitorilor. Silenza.it este un exemplu modern pentru web designul cu fundal video, dar si pentru ceea ce vor insemna tendintele in acest domeniu pentru anul 2016.

Storytelling-ul

Nu in ultimul rand, la Tendinte Web Design 2016 putem adauga storytelling-ul sau naratiunea sau povestea brandului. Utilizatorii de internet devin tot mai imuni la mesaje prin care li se cere sa cumpere un anumit produs super-mega-util, cum altul nu este. In schimb, crearea unei povesti prin tehnici de web design poate determina utilizatorul sa fie mai receptiv, iar mesajul sa fie mai convingator. Latura emotionala va fi exploatata masiv in 2016, nu doar in filmuletele virale de pe retelele de socializare, ci si in ceea ce priveste web designul. De la povestile exprimate prin texte, pana la clipuri video si colaje de imagini, toate vor incerca sa ajunga la inima utilizatorului, prin crearea unei situatii sau a unui personaj cu care acesta se poate identifica usor.

Evolutia trendurilor in web design pentru 2016 este previzibila, avand in vedere ceea ce s-a petrecut in 2015 in domeniu, insa intotdeauna pot aparea surprize, asa ca nu-ti ramane altceva de facut decat sa fii in permanenta la curent cu toate noutatile.This post first appeared on Web Design, please read the originial post: here

Share the post

Tendinte web design 2016

×

Subscribe to Web Design

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×