Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ce presupune de fapt Web Design-ul!

Web Design-ul este un termen relativ nou in tara noastra, fiind introdus odata cu tainele internetului, al freelance-ingului, ori al content writing-ului.

La ce se refera acest termen? Ei bine, prin web design se intelege in mare parte realizarea de site-uri web, incluzand aici conceperea structurii, interfata grafica, pana la finalizarea site-ului si a introducerii efective a datelor (imagini, texte, fisiere etc.).

Un lucru interesant, web design-ul a aparut in lume in anul 1991, primul Designer de acest gen fiind chiar inventatorul “www-ului”, Tim Berners Lee. Bine-inteles ca pe vremea aceea site-urile erau ceva extrem de simple, cu un HTML slab dezvoltat.

Ocupatia de Web Designer a inceput sa isi faca loc din ce in ce mai mult pe piata de munca romaneasca, printre tinerii pasionati de IT, care doresc sa faca altceva decat clasicele domenii ale ingineriei ori medicinei. Web design-ul insa nu e pentru toata lumea, fiind un camp inter-disciplinar, ce implica aptitudini practice, gandire logica, dar si imaginatie si creativitate.

Orice web designer din lumea aceasta are 4 mari laturi de care se ocupa in meseria sa :

Continutul, si anume intreg “content-ul” Unui Website, de la structuri de texte, aranjare in pagina, pana la imagini sau video.

Elementele vizuale, o parte destul de complicata si importanta a Unui website. Aspectul este primul lucru care atrage un client, fie ca e vorba de un magazin offline, fie ca e vorba de unul online. HTML, CSS, Flash sau Photoshop sunt cateva dintre uneltele principale pe care un web designer le poate utiliza la intretinerea aspectului vizual.

Tehnologia, si anume elemente (ce pot fi scripturi sau server-side) care privesc interactiunea caracteristicilor unui website.

Performanta, poate cea mai importanta parte din munca unui web designer. Viteza de incercare, posibilele bug-uri (erori), software-ul folosit, toate pot reprezenta impedimente in cazul unui web-site, iar aici intervine omul ce se ocupa de toate.

Web design-ul incepe sa devina tot mai popular printre studentii si adolescentii romani, avand o serie numeroasa de avantaje :

  • Posibilitatea de a lucra ca freelancer, de a alege ce proiecte doresti sa faci, termenul limita sau cu ce oameni doresti sa lucrezi;
  • Maleabilitatea programului de lucru ; poti incepe spre exemplu sa lucrezi de la ora 10, ori daca esti obosit, iti poti face seara treaba;
  • Dezvoltarea pe plan profesional;

Atentie insa! Concurenta pe piata web-design-ului a devenit destul de mare, asadar e nevoie de multa munca. Nu a spus nimeni ca e imposibil acest domeniu, insa nici floare la ureche nu poate fi considerat. Tocmai prin faptul ca alegi sa lucrezi ca un freelancer, e posibil sa ai saptamani intregi in care sa nu fi cautat, sa nu inchei vreun contract, tocmai din pricina ca exista altcineva mai bun pe piata.

Pe scurt, web design-ul poate fi o meserie frumoasa, profitabila, atat timp cat exista pasiune si rabdare.This post first appeared on Web Design, please read the originial post: here

Share the post

Ce presupune de fapt Web Design-ul!

×

Subscribe to Web Design

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×