Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Edwin van der Sar Foundation en Tovertafel gaan samenwerking aan

Edwin Van Der Sar Foundation En Tovertafel Gaan Samenwerking Aan

Op maandag 1 augustus is de eerste Edwin Van Der Sar Foundation-Tovertafel feestelijk onthuld in het HagaZiekenhuis in Den Haag. Annemarie van der Sar schoof aan bij de patiënten en medewerkers van de afdeling Ouderengeneeskunde om samen met hen met de interactieve lichtprojecties van de Tovertafel te spelen.

Kosteloos uitproberen

De afdeling Ouderengeneeskunde van het HagaZiekenhuis heeft een Tovertafel in bruikleen gekregen van de Edwin Van Der Sar Foundation. De Tovertafel is door Active Cues ontwikkeld voor mensen met een speciale zorgbehoefte, zoals mensen met dementie of een verstandelijke beperking. Vanuit een box aan het plafond worden er spellen op tafel geprojecteerd. Bewegingssensoren sporen hand- en armbewegingen op en de projecties reageren op deze bewegingen. Zo komt de tafel ‘tot leven’.

Zorginstellingen kunnen de Tovertafel kosteloos een maand in bruikleen krijgen van de Edwin van der Sar Foundation zodat zorgmedewerkers en cliënten kunnen ervaren wat de Tovertafel voor hen kan betekenen.

Uitdagen om meer te bewegen

De Edwin van der Sar Foundation zet zich actief in voor mensen met hersenletsel en stimuleert beweging en sociale interactie bij deze doelgroep. “De Tovertafel is een nieuw project voor de Foundation”, zegt Annemarie van der Sar, voorzitter van de Foundation en de echtgenoot van voormalig profvoetballer Edwin van der Sar. “Het is een speels product dat mensen aanzet tot fysieke activiteit en sociale interactie. De spelletjes zijn uitdagend en prikkelend en kunnen zelfstandig of in groepsverband gespeeld worden.”

Op de afdeling Ouderengeneeskunde in het HagaZiekenhuis worden patiënten opgenomen met verschillende lichamelijke ziekten. De patiënten hebben daarnaast vaak dementie. Veel mensen met dementie bewegen te weinig, soms door functieverlies, soms door hun lichamelijke aandoening. De Tovertafel prikkelt hun cognitief vermogen en daagt hen uit om in beweging te komen. Ze kunnen bijvoorbeeld virtuele zeepbellen kapotslaan of blaadjes van tafel vegen. Daarnaast stimuleren de Tovertafel-spellen hen om contact te maken met medespelers, verplegend personeel en familie.This post first appeared on 365Gaming – Gaming 365 Days A Year!, please read the originial post: here

Share the post

Edwin van der Sar Foundation en Tovertafel gaan samenwerking aan

×

Subscribe to 365gaming – Gaming 365 Days A Year!

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×