Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Review – AOC I2481FXH

Een tijdje geleden mochten we aan de slag gaan met onze eerste review beeldscherm van AOC, de zogenaamde G2460VQ6. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en heeft AOC nieuwe modellen op de markt gebracht. Eén van die modellen is de AOC I2481FXH die de volgende speerpunten aangeeft: Ultra Narrow Border, Ultra Slim, Wide Viewing Angle IPS, Metallic Finish, Flicker Free en Double HDMI. Zijn dit de specs waar je als gamer op zit te wachten of kies je liever voor een ander model?Laten we dan ook beginnen met de Ultra Narrow Border. Voordat ik het beeldscherm uit de verpakking haal zie ik aan de foto’s dat er bijna geen rand meer zichtbaar is, terwijl ik het beeldscherm aansluit valt het mij inderdaad op dat er een hele dunne rand om het scherm zit, sterker nog, de zijkant van mijn mobiel is breder dan deze Ultra Narrow Border. Het is dan ook even wennen, maar naar een tijdje ben ik er aan gewend. En dankzij deze Ultra Narrow Border lijkt het scherm ook groter overigens.

Was de rand eerst nog een omhulsel waar ik mijn webcam op kon laten rusten, inmiddels merk ik dat dit niet meer makkelijk gaat, sterker nog, de webcam ligt er nu los bovenop, aan de achterkant houd een klein beugeltje hem vast en aan de voorkant kan ik hem niet vastzetten omdat het dan op het scherm zelf drukt. Dus wat dat betreft is het ook uitkijken geblazen. Maar los hiervan is het wel Heel Erg slick op te zien dat er bijna geen rand meer om het scherm zit. Er word dan ook maximaal gebruik gemaakt van deze nieuwe techniek.En dan zien we de term Ultra Slim staan, iets wat we met name tijdens het plaatsen van onze webcam merken. Gelukkig heeft de webcam een flexibele beugel, daarmee merken we pas echt hoe dun het scherm is, bijna 3 keer zo dun als het scherm dat we tot nu hebben staan. Het is dan ook een beetje te vergelijken met de oude HD-Ready tv’s. Deze waren toen stukken smaller dan de CRT tv’s, maar in vergelijking met de laatste 4K, UHD tv’s lijken zelfs deze ‘dik’. En dat is iets wat mij opvalt, ook al is mijn scherm maar 1,9 cm dik, de AOC I2481FXH zit ver onder de 1 cm, deze is namelijk 0,7 cm. Dat de I2481FXH Ultra Slim is, dat is dus goed te zien.

Dan hebben we nog de termen Wide Angel Viewing IPS, Matallic Finish en Flicker Free. Dit zijn termen die leuk staan, maar niet altijd voor mij een meerwaarde zijn. Ik merk inderdaad dat de kijkhoek heel erg groot is, deze is bijna 180 graden, iets wat leuk is om te vermelden. Ik maak er zelf dan ook niet heel erg veel gebruik van, ik zit namelijk recht voor mijn monitor. De enige momenten waarop ik het zie is wanneer ik even van mijn plek ben en terug loop naar mijn bureau. Dan zie en merk ik dat het een grote kijkhoek is, maar het is niet iets wat ik als een groot pluspunt zie. Mocht je het scherm willen gebruiken als tv, dan kan ik mij voorstellen dat het een grote meerwaarde heeft dan de manier waarop ik de AOC I2481FXH gebruik.Natuurlijk hebben we ook de Metallic Finish. Ook hierbij is het voor mij niet heel erg van belang wat de afwerking is, ik moet wel zeggen dat het heel erg leuk eruit ziet, helemaal de vorm van de standaard, maar het is niet voor mij een doorslaggevend iets. Wel is het overigens handig dat je de kijkhoek van het beeldscherm dankzij deze standaard kunt veranderen, je kunt het scherm hierdoor makkelijk en snel kantelen.

Dan hebben we nog de term Flicker Free. Iets wat ik altijd lastig vind om te omschrijven en om te kijken in hoeverre dit ook daadwerkelijk een term is die meetbaar is. Natuurlijk zou je het wel kunnen uitlezen met de juiste apparatuur, maar het gaat mij er meer om of het ook te zien is voor het blote oog. Ik merk namelijk dat de beeldschermen van tegenwoordig van zo’n hoge kwaliteit zijn dat heel erg veel schermen tegenwoordig in aanmerking komen voor de term Flicker Free.En dan hebben we nog de aansluitingen. Op de doos vinden we in grote letters de term HDMI terug, maar er zijn nog veel meer aansluiting. Oké, het is handig dat er twee HDMI poorten in het scherm zitten verwerkt, hierbij kun je makkelijk meerdere PC’s, consoles of je digitale ontvanger er op aansluiten, maar daarnaast hebben we ook nog een D-Sub (VGA) aansluiting en zien we een ook nog een 3,5 mm audio jack. Normaal gesproken zie ik niet de meerwaarde van een 3,5 mm audio jack bij een monitor in, maar gezien het feit dat je deze ook kunt gaan gebruiken als tweede tv is het altijd handig om deze aansluiting te hebben om zo alsnog met je headset op tv te gaan kijken, dit geldt natuurlijk ook voor het gamen.

Iets wat ik overigens wel mis is de Anti Blue Light-technologie die we wel in de G2460VQ6 zat. Dit is iets waar ik heel erg snel aan ben gewend en ik merk dat ik deze techniek echt een meerwaarde is. De Anti Blue Light-technologie blokkeert namelijk het schadelijke blauwe licht, zonder dat de display-kleur verandert. Er wordt wel vaker geprobeerd het blauwe licht te beperken, maar hiervoor worden filters gebruikt of zijn instellingen nodig die vale/geelachtige beelden geven. Ik heb echt het idee dat mijn ogen het beeld met Anti Blue Light-technologie namelijk beter en langer kunnen verdragen.Verder is nog niets wat van belang is bij het aanschaffen van een nieuwe monitor. Dat is natuurlijk het prijsplaatje. En dit is iets waar we blij van worden. Want als we gaan kijken naar de algehele afwerking, mogelijkheden, resolutie en kwaliteit dan kunnen we zeggen dat de AOC I2481FXH met een vanaf prijs van € 175.- het een zeer aantrekkelijk beeldscherm maakt.

Review - AOC I2481FXH
De AOC I2481FXH heel veel aansluitingen, ziet er strak uit dankzij de Ultra Narrow Border en is veel meer dan alleen maar een PC monitor. Daarnaast heeft de AOC I2481FXH ook nog een goede prijs/kwaliteit verhouding.
Verdict8.2
+ Punten
  • Aansluitingsmogelijkheden
  • Ultra Narrow Border
  • Prijs
- Punten
  • Geen Anti Blue Light-technologie
8.2Verdict


This post first appeared on 365Gaming – Gaming 365 Days A Year!, please read the originial post: here

Share the post

Review – AOC I2481FXH

×

Subscribe to 365gaming – Gaming 365 Days A Year!

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×