Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

INDIGO 2016 is begonnen

INDIGO 2016 Is Begonnen

TivoliVredenburg staat morgen in het teken van de allernieuwste games Tijdens Het gratis evenement Indigo van Dutch Game Garden. Grote gamestudio’s zijn er niet te vinden, want alleen onafhankelijke ontwikkelaars zijn welkom.

Bedoeling is dat zelfstandige game-makers de kans krijgen hun Spel te presenteren aan een groot publiek. Voor het eerst zijn internationale ontwikkelaars aanwezig op het evenement. Van de 110 aanmeldingen, koos de organisatie 38 games, waarvan 13 uit het buitenland.

Digital developer Tom Jonkman bezocht het evenement al eens en legt het belang uit: „Vroeger was je als creatieve geest erg afhankelijk van een uitgever van games. Tegenwoordig kun je zelf een game online publiceren, bijvoorbeeld op Steam. Dat is een distributieplatform voor nieuwe games, waar particulieren je spel kunnen kopen. Tijdens Indigo kun je jezelf promoten, krijg je feadback op je game en kom je allerlei mensen uit de game-industrie.”

Tijdens het festival worden de zogeheten Indigo Award en Dutch Game Award uitgereikt voor het beste spel. „We hebben hele opmerkelijke games en ook de nieuwste technieken, zoals Virtual Reality games. Holotrip is bijvoorbeeld een virtueel bijzondere ervaring waarbij je een geboorte beleeft. Daarnaast is het studentenproject The Floor is Lava opmerkelijk, waarbij er een installatie gebouwd wordt en je fysiek het spel moet spelen, maar je wel interactief bezig bent”, aldus Ellen Menger, die mensen vooral aanraadt om online de spellen op te zoeken. „Het is heel lastig om een spel goed uit te leggen, vooral door al die nieuwe technieken.”

Het in Utrecht gevestigde Dutch Game Garden ontving over de afgelopen tien jaar meer dan zes miljoen euro aan subsidies van onder andere het ministerie van Economische Zaken. Het doel van deze investering is het stimuleren van werkgelegenheid en innovatie in de Nederlandse game industrie.

Dutch Game Garden heeft in oktober 2015 een subsidie gekregen van de gemeente Utrecht van ongeveer 7,5 ton verdeeld over vijf jaar (2015-2019). DGG moet 180 fte en 60 stageplekken opleveren. Indien ze hier niet aan voldoen, wordt de subsidie gekort. „DGG moet naar financiële zelfstandigheid toegroeien en krijgt de komende jaren dan ook stapsgewijs een steeds lager bedrag”, aldus een gemeentewoordvoerder.This post first appeared on 365Gaming – Gaming 365 Days A Year!, please read the originial post: here

Share the post

INDIGO 2016 is begonnen

×

Subscribe to 365gaming – Gaming 365 Days A Year!

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×