Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Fiks Fare, 28 Prill 2016, Pjesa 2 - Investigative Satirical Show

Shkolla ne Qeparo dhe Borsh

Ne shkollen e Qeparoit dhe te Borshit, nenesit nuk e zhvillojne oren e 6 te mesimit, pasi mesuesit largohen me autobuzin e linjes qe kalon ne oren 12.30. Që prej fillimit të vitit 2016 në shkollën e bashkuar "Qazim Pali" Borsh nxënësit nga klasa e 6-7-8-9-10-11-12 nuk zhvillojnë orën e gjashtë të mësimit sepse mësuesit largohen me autobuzin e linjës që të kthehen në Sarandë. Sipas VKM qe ka dale, shpenzimet e transportit te mesuesve duhet t’i mbulojne bashkite. Cdo ditë humbasin 5 ore mesimi nga 7 klasat dhe ne jave 25 ore dhe ne muaj 100 ore. Për këto katër muaj (janar, shkurt, mars dhe prill) nxënësit kanë humbur 400 orë mësim dhe shteti ka paguar 400 orë mësim për mësusesit. Bashkia e Himarës e cila është përgjegjëse për transportin e mësuesve dhe nxënësve prane shkollave në fshatrat e zonës së saj. Në Bashkinë na thanë se fondi është çelur në muajin mars dhe tani janë në fazë tenderimi por, nese dështojnë do të japin paratë ne dorë mësueseve kjo mund të ndodhe dhe këto ditë të kësaj javë por dhe në ditët e para të muajit maj. Ne Borsh dhe ne Qeparo ka shkuar Foni. Kjo VKM qe nga 1 janari 2016 thote se transporti i mesuesve duhet te merret persiper nga bashkia.
Plane ne shkollen e Qeparoit, autobuzi qe largohet nga shkolla. Nxenesit qe thone se mesuesit kane ikur me autobuz dhe mesimi ka mbaruar nxenesit e klases se 5 thone se mesuesit ikin me autobuz ndersa femijet nuk bejne mesim pasi mesuesit duhet te ikin.
E kapim autobuzin ne Borsh. Plane te mesuesve qe largohen me autobuz mesueset thone se ne ora 1 e 15 minuta ato largohen sepse eshte hequr autobuzi dhe ato detyrohen te ikin e dine qe ehste shkelje ligjore por leket e transportit nuk i marrin
Intervistë me një mësuese Hajdho Dhuli ne castin që po hipën në autobus të linjës Vlorë-Sarandë. Ajo pranon se largohen nga mësimi se nuk kanë mjet tjetër për t'u larguar për në Sarande sepse makinën ja u ka hequr. Nxenesit e klases se 8 thone se oren e 6 nuk e bejne sepse mesueset e Sarandes ikin se nuk kane mjet transporti.
Intreviste me Drejtoreshën e shkollës Natasha Braho thotë vetëm këtë ditë ndodhi që ikën më përpara mësuesit nga ora e mësimit (kamera e fsjheht te dyqani dhe fëmijët që thonë se ikin nga mësimi cdo ditë në orën 1 pa ca). Drejtoresha pretendon se ne shkollë po zhvillohet mësim në katin e tretë. Në të vërtet gjetëm tre mësues nëpër korridore por në klasa nuk kishte asnjë nxënës. Arsyeja që ikin mësuesit është se nuk kemi makinë se qe nga fillimi i viti 2016 u eshte hequr transporti nga ZA Sarandë. Ajo tregon mesueset e tjera por ato nuk bejne mesim oren e 6 pasi vijne mesuesit nga Saranda dhe nuk kane mjet transporti nga Borshi ne Sarande.
Intrevistë Astrit Llanaj drejtori ZA Sarandë Zotin i cili na thotë se nuk është ai përgjëgjës por, Bashkia e Himarës që nuk ka vendosur mjet transporti për mësuesit. Ai thote se nuk ka asnje ankese nga drejtoresha e shkolles apo nga stafi i mesuesve
Intevistë në Bashkinë e Himarës me përgjegjësen e sektorit të arsimit zonjën Bollano. Fondi per transportin e mesuesve është çelur në muajin mars dhe tani janë në fazë tenderimi por, nëse dështojnë do të japin paratë ne dorë mësueseve kjo mund të ndodhe dhe këto ditë të kësaj javë por dhe në ditët e para të muajit maj. Vendimi i Keshillit te Ministrave 1102 date 28.12.2015 pika 4 thuhet; ne rast kur njesite vendore nuk realizojne me sukses prokurimimin publik te sherbimit te transportit te punonjesve arsimor dhe nxenwsve te parshikuara ne piken 3 te ketij vendimi, te realizoje mbulimine shpenzimenve per sherbimin e transportit te punonjesve arsimore dhe nxenesve perfitues drejtperdrjet neprmjet llogarive bankare, ne bankate nivelit te dyta ose prane zyrave te postes shqiptare. Nga 1 janari 2016 deri ne relaizimine me sukses te procedurave te prokurimit njesit e qeverijes vendore kryejne mbulimin e shpenzimeve per sherbimin e transportit sipsas procedurave te pashikuara.tenderimi behet nga njesia vendore. Do behet pagesa brenda 10 diteve te muajit maj ose ne fund te prillit. Do behen ore plus qe te zevendesohen oret e humbura.


This post first appeared on Video Shqip Ovidim, please read the originial post: here

Share the post

Fiks Fare, 28 Prill 2016, Pjesa 2 - Investigative Satirical Show

×

Subscribe to Video Shqip Ovidim

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×